Blog · Startersbeurs

Alweer op de helft

Geschreven op 4 december 2015 door Maddy Lanslots | 6626 keer bekeken

Ben ik echt pas drie maanden aan de slag bij INTERVICT op Tilburg University? Het voelt veel langer. Het is grappig hoe zenuwachtig je kunt zijn om aan iets nieuws te beginnen – hoeveel spanning je ervaart als je op je allereerste werkdag als Junior Onderzoeker binnenkomt op een afdeling die je niet goed kent om werk te gaan doen waarvan je niet weet of het je wel gaat lukken – terwijl je die spanning een week later alweer bijna helemaal vergeten bent. Toen ik mijn vorige blog schreef, was ik pas twee of drie weken werkzaam bij INTERVICT. Nu ben ik al over de helft en ik weet al dat ik mijn collega’s en mijn werk hier zal gaan missen als mijn Startersbeurs over een paar maanden eindigt!

Ik blijf me erover verbazen hoeveel je leert in zo’n korte tijd. Voor ik aan deze Startersbeurs begon, had ik totaal geen werkervaring; ik had wat simpele bijbaantjes achter de rug en een masterdiploma Victimology and Criminal Justice op zak, waar ik natuurlijk trots op was. Maar hoe mooi zo’n diploma ook is, het bereidt je eigenlijk totaal niet voor op het hebben van een “echte” baan. Ik kende de theorie, maar wist niet goed hoe ik die toe moest passen in de praktijk. Nu, een paar maanden verder, merk ik al dat ik daar veel beter inzicht in heb. Waar ik in het begin nog veel dingen moest vragen – van praktische dingen, zoals hoe de printer of de koffiemachine werkt en waar de toiletten zijn, tot werk-gerelateerde dingen als “Hoe moet ik een juridische casus lezen?” en “Hoe werkt deze analyse in SPSS ook alweer precies?” – ben ik inmiddels al een stuk zelfstandiger en kom ik er meestal zelf wel uit. Gelukkig staat de deur van mijn begeleider altijd open en ook de rest van mijn collega’s zijn erg aardig en behulpzaam.

Iets meer dan een maand geleden ben ik verhuisd naar een ander kantoor op de afdeling. Eerst zat ik alleen in een vrij grote ruimte; nu deel ik een kleiner kantoor met een ander meisje van mijn leeftijd en dat is erg gezellig. De sfeer hier bij INTERVICT is überhaupt leuk. Iedereen kan met elkaar overweg, lunchen doen we meestal met zijn allen en soms steken collega’s gewoon even hun hoofd om de hoek van de deur om iets te vragen of een praatje te maken. Regelmatig wordt er een borrel of iets anders leuks georganiseerd, en als er iemand jarig is, eten we met zijn allen taart. Pas geleden was het jaarlijkse INTERVICT uitje en zijn we met de hele afdeling naar een escape room geweest en vervolgens uit eten, wat erg gezellig was. Het is leuk om dat soort dingen samen te kunnen doen – het breekt het werk een beetje en het zorgt ervoor dat je je collega’s ook op een persoonlijk niveau beter leert kennen.

Alles bij elkaar ben ik erg blij dat ik de kans heb gekregen om deze Startersbeurs te gaan doen en dat ik deze heb aangegrepen. Het is ontzettend leuk en leerzaam en ik weet zeker dat ik ervan gegroeid ben, niet alleen met betrekking tot werkervaring, maar ook als persoon. Wat er ook gebeurt als het afgelopen is voor mij in maart, ik heb er in ieder geval een onvergetelijke ervaring aan overgehouden (die ook nog eens mooi staat op mijn CV, haha)!

Maddy Lanslots

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Maddy Lanslots >