Blog · Startersbeurs

Daar deed ik het voor!

Geschreven op 4 december 2017 door Nina Beerten | 7091 keer bekeken

Wat een uitvinding zeg, die Startersbeurs. Je krijgt hiermee de mogelijkheid je te bewijzen op basis van een leerwerkcontract dat zowel voor jezelf als voor de werkgever aantrekkelijk is. Je krijgt hiermee een uitgelezen kans op een baan in deze tijden! En dat is wat mij is gelukt. Ik ben van een Werkervaringsplek doorgestroomd in de fulltime functie van Forensisch Orthopedagoog; had meneer Stams dan toch gelijk? Als kers op de taart kon ik tussen beide contracten in 2 maanden op reis, waardoor ik nu sinds half oktober als een blij en uitgerust mens aan het werk ben bij CompassGGZ in Wijchen.

De twee leerpunten die ik voor mezelf bij aanvang van de Startersbeurs had opgesteld, zijn nog steeds aandachtspunten voor mij; afstand-nabijheid en grenzen stellen. Met beide ben ik actief bezig. Ik ben me er bewust van, vraag feedback aan collega’s en denk een paar keer na voordat ik ergens ja op zeg. Dit laatste vind ik lastig, omdat er zo veel leuke en variërende mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen binnen Compass. Als eerste zijn de casussen op zich al zeer verschillend, waardoor je altijd wordt geprikkeld om op nieuwe manieren na te denken en te handelen. Daarnaast draai ik mee op de groep en doe ik diagnostiek. Ook bij het opzetten van nieuwe vormen van dagbesteding of groepstherapieën word ik actief betrokken, wanneer ik dat wil. En ja, dit wil ik allemaal heel graag. Een juiste afweging hiertussen vinden binnen de 32 contracturen is soms lastig. Maar ook deze uitdaging ga ik graag aan! Ik ben erg blij met waar ik nu sta binnen Compass, maar weet dat ik me ook actief aan het ontwikkelen ben en dat de mogelijkheden daartoe nog lang niet op zijn. Ik blijf hier dus nog wel even..

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Nina Beerten >