Blog | Startersbeurs

De arbeidsmarkt op via de Startersbeurs

Geschreven op 29 maart 2019 door Anoniem | 7535 keer bekeken

Na het afronden van mijn studie CE: Sportmarketing & Management was ik gedreven om snel te starten met een baan in mijn vakgebied. Ik wilde fulltime werken en vastigheid opbouwen. Met enthousiasme begon ik daarom met solliciteren. Er stonden genoeg marketingvacatures open, maar omdat er in mijn studie onvoldoende werd ingegaan op het thema online marketing, was het gat met de arbeidsmarkt te groot en kwam ik zodoende niet aan een baan. Keer op keer werd ik afgewezen op basis van te weinig werkervaring en het vertrouwen in mezelf nam steeds verder af. Ik kwam op een punt waarop ik solliciteerde met de gedachte toch wel weer afgewezen te worden... Vele uitzendbureaus en vele maanden solliciteren later kwam ik per toeval terecht bij de Startersbeurs. Dit was voor mij een uitkomst!

Werkzaam bij een online marketing bureau

Via de Startersbeurs heb ik gesolliciteerd bij een online marketing bureau. Omdat dit bureau teveel werk had liggen voor één marketeer, maar niet de middelen had om een tweede marketeer in dienst te nemen, kon ik hier beginnen met werken en leren. Tijdens de sollicitatiegesprekken mocht ik aangeven waarin ik mezelf graag wilde verbeteren. Tot op de dag van vandaag ben ik hier ook volop mee bezig. In de eerste maand heeft een oud collega, ook afkomstig van de Startersbeurs, mij ingewerkt. Toen hij na een maand het bedrijf verliet heb ik al zijn werkzaamheden overgenomen. Ik ben hier nu bijna vier maanden werkzaam en ondersteun de online marketeer bij het schrijven van SEO-teksten, webteksten en blogs. Daarnaast behoren het opzetten van Facebookcampagnes en SEO-optimalisatie tot mijn takenpakket en heb ik inmiddels het certificaat ‘Google Analytics voor beginners’ behaald. De vaardigheden die ik hier tot nu toe heb geleerd ga je in geen enkele studie leren. Leren en werken in de praktijk is dus zeer waardevol.

Een goede begeleiding

De begeleiding is zoals die in mijn beleving moet zijn: vallen en opstaan. In dit bedrijf wordt niets zomaar voorgekauwd en weggegeven. Je leert immers veel sneller als je zelf op onderzoek uitgaat, fouten maakt en leert begrijpen waarom je iets op een bepaalde manier doet. Ik krijg hier dan ook alle ruimte om fouten te maken. Voorwaarde is wel dat ik altijd moet kunnen uitleggen waarom ik iets op een bepaalde manier heb gedaan. Op die manier leer je het beste van de fouten en kun je jezelf doorontwikkelen. Ik heb al genoeg momenten gehad waarop ik baalde van mezelf omdat ik alwéér een fout had gemaakt, maar het wordt allemaal geaccepteerd, mits je er maar van hebt geleerd en het de volgende keer een stukje beter doet. Voor mij is dit een aanpak die werkt!

Toekomstperspectief

Het bedrijf is groeiende en de werkzaamheden nemen meer en meer toe. Ook de middelen groeien, wat betekent dat een tweede marketeer vast in dienst kan worden genomen. Of ik deze persoon mag worden of dat het bedrijf toch voor iemand anders kiest is nog even afwachten. Een ding is zeker: de werkervaring is tot nu toe een zeer waardevolle persoonlijke investering en een echte aanvulling op mijn cv. Mocht ik hier toch niet kunnen of mogen blijven, dan ben ik ervan overtuigd met deze werkervaring een stuk sneller een baan in mijn vakgebied te vinden. Het heeft me in ieder geval een stuk zelfverzekerder gemaakt.

 

 

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Anoniem >