Blog · Startersbeurs

De tijd vliegt

Geschreven op 20 mei 2016 door Christie Langeveld | 6388 keer bekeken

Ik heb er al weer 3 maanden op zitten. De tijd vliegt en de ervaring groeit mee. In deze blog wil ik jullie inhoudelijk meer vertellen over mijn leerwerkplek bij VodiService.Tijdens het spreekuur in Moerkapelle kom je verschillende cliënten tegen. Je zou zeggen dat een diëtiste alleen mensen met overgewicht begeleid, maar niets is minder waar. Zo begeleid ik een jongentje van 5 jaar met ondergewicht, een meisje van 17 jaar met jeugdreuma, ook begeleid ik iemand met vermoeidheidsklachten en iemand met PDS (prikkelbare darm syndroom). Binnenkort ga ik ook iemand begeleiden met de stofwisselingsziekte Sarcoïdose. Dit alles onder het toeziend oog van mijn begeleider, zodat ik altijd terecht kan met vragen. Door deze verschillende ziektebeelden te behandelen, leer ik veel verschillende diëten te schrijven en ook veel verschillende manieren van coachen toe te passen. Naast het spreekuur begeleid ik ook cliënten online via een videoconsult. En ik ben ondertussen begonnen met leerlingen begeleiden met een verstandelijke beperking. Dit is een geheel nieuwe doelgroep voor mij en ik kan hierdoor veel leren over de omgang met deze kinderen. Dit is een hele leuke, maar vooral uitdagende groep.

Om het spreekuur in Moerkapelle te promoten, geven wij vanuit VodiService voorlichtingen. Zo ging de laatste voorlichting over verschillende soorten voedingshypes. Is brood, melk en vlees nog wel zo gezond? Met de nieuwe richtlijnen goede voeding en de pas gepubliceerde schrijf van vijf kon ik daar de recente wetenschappelijke inzichten over laten zien. Het leuke van de Startersbeurs is dat je ook de gelegenheid krijgt om extra scholing te volgen dankzij het opleidingsbudget. Binnenkort ga ik namelijk naar een scholing over bovenstaand onderwerp en hoop ik meer te leren over hoe het komt dat mensen zo ingaan op de hypes die niet wetenschappelijk zijn en hoe je daar als diëtiste mee om moet gaan.  

Omdat ik woon in Den Haag krijg ik de gelegenheid om te netwerken in Den Haag en zo te gaan zoeken naar waar in Den Haag ik een spreekuur zou kunnen starten. Het leren netwerken is nog wel een hele opgave, maar het is wel erg leuk om nieuwe mensen tegen te komen. Een voorbeeld van netwerk vergroten is het werk bij de Mussen (een buurthuis in de Schilderswijk). Daar kan ik meehelpen met het geven van kooklessen en leer ik kinderen met overgewicht spelenderwijs meer over gezonde voeding. Ook voer ik gezondheidsfittesten uit. Daarbij worden gewicht, lengte, middelomtrek, krachtmetingen, uithoudingsoefeningen, lenigheid, glucose en cholesterol gemeten.

Al met al dus veel ervaring. In mijn volgende en laatste Startersbeursblog ga ik iets vertellen over wat de ervaring mij heeft gebracht en over hoe ik de weg verder zou gaan vervolgen als de Startersbeurs ten einde komt. Maar gelukkig heb ik nog 3 maanden ...

Als je mij wilt volgen, met mij wilt netwerken of je weet mensen die je met mij in contact kan brengen voor een vervolg baan/traject, check dan mijn Linkedin profiel: https://nl.linkedin.com/in/christielangeveld

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Christie Langeveld >