Blog | Startersbeurs

De tijd vliegt: van Startersbeurs naar volwaardige baan

Geschreven op 1 november 2018 door Svenja van der Tol | 11726 keer bekeken

De tijd vliegt voorbij als je het leuk hebt! Dat geldt zeker ook voor mijn Startersbeurs bij het International Office. In mijn vorige blog schreef ik dat ik net was begonnen bij het International Office van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voordat ik het wist waren we alweer ruim over de helft, en komt het einde van mijn zes maanden werkervaring alweer in zicht.

In juli waren we nog druk bezig met de voorbereidingen voor de komst van een grote groep internationale studenten. Inmiddels zijn deze studenten grotendeels aangekomen in Nijmegen. De focus van mijn werkzaamheden is dan ook een beetje verschoven. Waar ik de eerste maanden nog vooral bezig was met de stappen voorafgaand aan een verblijf in Nederland, gaat het nu meer over het reilen en zeilen als international in een Nederlandse stad.

Het is grappig om te zien dat ik door de vragen van de studenten ook zelf meer leer over studeren, wonen en werken in Nederland. Hoe zat dat ook alweer met het aanvragen van een bibliotheekkaart? Wat zijn de beste plekken om aan een fiets te komen? En welke kortingen en toeslagen zijn er allemaal mogelijk? Ik kan zeker stellen dat ik als starter nog steeds elke dag wat nieuws leer. Niet alleen over de werkzaamheden bij een international office, maar ook zeker over Nederland.

Gelukkig houdt het leren nog niet op! Ik heb namelijk pasgeleden te horen gekregen dat ik vanaf december, aansluitend op mijn Startersbeurs, ben aangenomen als medewerker van het admissions team van het International Office. Na de afgelopen maanden meer geleerd te hebben over de praktische zaken omtrent internationale studenten (visa, huisvesting, uitwisseling etc.), zal ik straks meer gaan leren over het aanmeldingsproces van internationale studenten. Ik kijk al erg uit naar deze nieuwe uitdaging!

 

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Svenja van der Tol >