Blog · Startersbeurs

Een baan in de zorg

Geschreven op 26 juni 2015 door Britt Walschot | 8040 keer bekeken

Een baan in de zorg, het is gelukt!

Mijn Startersbeurs bij Kempenhaeghe zit er al weer op! De laatste drie maanden zijn net zoals de eerste drie maanden werkelijk waar voorbij gevlogen. De afgelopen zes maanden heb ik veel relevante ervaring opgedaan: ik heb nieuwe dingen geleerd, ook heb ik inzicht verkregen in het reilen en zeilen van de Communicatie afdeling en ik heb gewoon ontzettend leuk werk mogen doen! Kortom: ik kijk super tevreden terug op de afgelopen tijd!

Door gebruik te maken van de Startersbeurs heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen en de kennis die ik opgedaan heb tijdens mijn opleiding in de praktijk kunnen brengen. Ik heb veel leuke en leerzame dingen gedaan bij Kempenhaeghe: het organiseren van evenementen, het interviewen en schrijven van artikelen maar ook het leveren van een bijdrage aan persmomenten. Ik heb zoveel kunnen leren, omdat ik overal bij betrokken ben. Tevens heb ik een half jaar relevante werkervaring op mijn CV bij kunnen schrijven. En dat heeft mij iets moois opgeleverd!

Ik ben sinds kort werkzaam als medewerker PR & Communicatie bij Stichting Land van Horne, een zorgorganisatie gericht op wonen, zorg en welzijn van ouderen en hulpbehoevenden. In mijn eerste blog gaf ik al aan dat communicatie in de zorg mijn ding is. Na een half jaar ervaring opgedaan te hebben in de zorg bij Kempenhaeghe ben ik nu begonnen aan een nieuwe uitdaging in de zorg bij Stichting Land van Horne. Weer een hele andere tak van sport, maar ook heel erg leuk! Ik merk dat de kennis en ervaring die ik opgedaan heb bij Kempenhaeghe ontzettend goed van pas komt bij mijn nieuwe baan. En dat het gemakkelijker is om dingen op te pikken of om dingen aan te vliegen.

Door de Startersbeurs heb ik ervaring op kunnen doen en een baan kunnen vinden in de zorgsector. Wanneer je, net als ik, weet dat je binnen een specifieke sector zou willen werken dan is de Startersbeurs een mooi vertrekpunt. Zo kun je na je studie in die specifieke sector relevante en gevraagde ervaring opdoen, waardoor je meer kans maakt op de arbeidsmarkt. Ik zou daarom iedereen aanraden om eens te kijken naar de mogelijkheden van de Startersbeurs, want ze zijn zeer divers!

Britt Walschot

Wil je meer weten over mij? Neem dan een kijkje op mijn LinkedIn pagina.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Britt Walschot >