Blog · Startersbeurs

Een vaste aanstelling!

Geschreven op 13 maart 2015 door Gaetana Ferla | 7579 keer bekeken

Pak al je kansen!

Het einde van mijn Startersbeurs naderde en ik besefte me dat een half jaar aan werkervaring zo om was gevlogen. Ruim zes maanden geleden studeerde ik af aan de Hogeschool voor Journalistiek met een kersvers diploma en een cv met hier en daar ervaring, maar niet genoeg. Mijn grootste passie? Werken bij de landelijke radio. Al op mijn opleiding wist ik dat dit een weg vol hobbels, kuilen en struikrovers zou betekenen en daarom richtte ik mij ook op mijn andere passie: schrijven.

Vaste aanstelling gekregen

Om niet in een zwart gat te vallen en aan het werk te blijven, was ik alert en solliciteerde ik op allerlei vacatures. Tot de Startersbeurs én een voor mij passende vacature op mijn pad kwam. Een kans die mij aangereikt werd. Nu heb ik zes maanden lang werkervaring opgedaan bij SW-bedrijf Sallcon en reïntegratiebedrijf Deventer Werktalent in Deventer. Als junior redacteur op de Marketing & Communicatie afdeling en het bevalt goed. Het bevalt zelfs zo goed dat ik een vaste aanstelling heb gekregen als junior redacteur!

Dit betekent dat ik blijf schrijven voor beide bedrijven. Stukken voor in de krant, nieuwsberichten voor op de website, persberichten, social media-teksten en meer. Uiteraard met dank aan mijn begeleider Elles Reusen, die ervoor heeft geknokt om mij te behouden binnen het bedrijf. Deze zes maanden heb ik laten zien wat ik in huis heb en is mij de kans geboden om te blijven. Ik wist al een tijdje dat ze ermee bezig waren, maar nu is het dan eindelijk rond!

Dankzij de Startersbeurs

Wat ik aan de Startersbeurs heb gehad? Nou, deze baan! Natuurlijk is het niet zo zwart-wit, maar ik heb dit werk wel te danken aan de Startersbeurs. Daarnaast ben ik blij met het initiatief om net-afgestudeerden aan werkervaringsplekken te helpen en ze hiermee de kans geven zich te bewijzen. Op die manier en met je diploma op zak, heb je een grotere kans om aangenomen te worden. En dat is waar dit hele proces om draait.

Dat ik meteen aan de slag kon, veel nieuwe mensen heb leren kennen, mijn netwerk heb uitgebreid, aan mooie projecten mee heb mogen werken én mijn communicatieve vaardigheden verder kon ontwikkelen is voor mij een win-winsituatie. Mijn werk is blij met mij en ik ben blij met mijn werk. Als je nog twijfelt om aan de slag te gaan via Startersbeurs: begrijpelijk. Bedenk echter ook wat het jou zou kunnen opleveren en hoe erg je het nodig hebt. Niet geschoten is altijd mis, maar dan mis je ook je kansen.

Benieuwd naar wat ik schrijf? Voor een impressie kun je kijken onder het kopje Actueel op www.sallcon.nl en www.werkenmettalenten.nl. Of bekijk al mijn werkzaamheden op mijn LinkedIN.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Gaetana Ferla >