Blog · Startersbeurs

'Gelukkig was daar Startersbeurs die mij de kans biedt om die relevante ervaring op te doen.'

Geschreven op 6 april 2017 door Elke den Boogert | 10003 keer bekeken

Inmiddels ben ik al weer twee maanden aan de slag bij de GGD Hart voor Brabant. Wat gaat de tijd snel en wat heb ik het naar mijn zin! Via Startersbeurs kreeg ik de mogelijkheid om binnen de GGD een super interessant onderzoek te doen naar gezondheidsrisico’s na deelname aan een modder- of obstakelrun.

Iedereen kent ze wel natuurlijk, evenementen waar het de bedoeling is om door zoveel mogelijk modder te gaan en om zoveel mogelijk obstakels te trotseren. Alleen zitten daar helaas ook gezondheidsrisico’s aan verbonden. Maar wat zijn die risico’s nou eigenlijk? En hoe groot zijn die risico’s? Wat kunnen wij er met zijn allen aan doen om ze zo klein mogelijk te houden? Dit zijn enkele vragen waar ik mij deze 6 maanden mee bezig ga houden.

Al meteen kreeg ik veel te doen binnen het project. Ik kreeg genoeg tijd om me in te lezen, stelde een bestand op met een samenvatting van alle runs dit jaar en legde de eerste contacten met andere GGD’en en gemeenten. Vervolgens moest ik meteen de evenementen gaan benaderen en gaan zorgen dat ze mee wilden doen aan ons onderzoek. Best wel spannend, maar super goed voor mijn professionele ontwikkeling!

Dit onderzoek sluit goed aan bij mijn opleidingen gezondheidswetenschappen en gezondheidsbevordering en wekte daardoor meteen mijn interesse. Daarnaast vond ik het een super kans om een kijkje bij de GGD te krijgen. Mijn begeleider stimuleert mij enorm om op iedere afdeling mee te kijken en zoveel te netwerken als ik kan. Dat is ook precies waarom ik deze kans heb aangegrepen!

Nadat ik deze zomer ben afgestudeerd heb ik een tijdje vrijwilligerswerk gedaan voor een groot onderzoek. Ik werd wel uitgenodigd op sollicitatiegesprekken, maar na die gesprekken werd altijd duidelijk dat ik toch net niet genoeg ervaring had. Waar ik vooral tegenaan liep was dat ik vacatures tegenkwam die de titel ‘junior’ hadden, maar waar alsnog minimaal een half jaar ervaring binnen dat specifieke project werd gevraagd. Onmogelijk dacht ik! Hoe kan het nou een junior functie zijn als er wel specifieke ervaring gevraagd wordt. Zo kom ik toch nooit aan een baan en waar kan ik die ervaring dan opdoen?! Maar gelukkig was daar Startersbeurs die mij de kans biedt om die relevante ervaring op te doen en me binnen dit bedrijf te profileren. Wie weet levert het me iets moois op voor de toekomst!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Elke den Boogert >