Blog · Startersbeurs

Go with the flow

Geschreven op 3 juli 2015 door Concetta Croese | 6403 keer bekeken

Go with the “flow”


 
Het gevoel dat je de tijd volledig vergeet en je helemaal meegesleept wordt door de taken die je moet doen. Een heerlijk gevoel, waarin je werk haast automatisch lijkt te gaan. Wie kent dat gevoel niet? In de positieve psychologie wordt dit gevoel ook wel “flow” genoemd. Er zijn tot nu toe veel werkdagen geweest bij De Jonge Krijger, waarbij ik veel flow-ervaringen heb meegemaakt. Soms ga ik zo op in mijn taken dat wanneer ik op de klok kijk er uren verstreken zijn of de werkdag er gewoon alweer op zit. Je kan dan ook stellen dat de eerste 3 maanden bij De Jonge Krijger voorbij gevlogen!

In de afgelopen drie maanden hebben er veel positieve veranderingen plaatsgevonden. 1 april zijn we met ons kantoor verhuisd (geen grap!) naar Capelle aan den IJssel. De weken ervoor hebben we als team hard gewerkt om het nieuwe pand op te knappen en in te richten. Het eindresultaat is in een woord GEWELDIG! We hebben bijvoorbeeld het KrijgerLAB; een grote ruimte dat volledig gericht is op jongeren. Jongeren kunnen op deze plek  werken aan zichzelf en hun toekomst via een van de vele projecten, maar ook even ontspannen tijdens een potje darts of pingpong met andere jongeren en hun coaches.

Behalve de verhuizing heeft er ook een verschuiving plaatsgevonden in mijn verantwoordelijkheden. Mijn verantwoordelijkheden zijn de afgelopen 2 maanden enorm gegroeid. Aan het begin van mijn werkervaringsplek heb ik voornamelijk in de keuken van De Jonge Krijger meegekeken. Sinds 2 maanden draai ik echter ook volledig zelf mee in de keuken. Dit houdt in dat mijn zelfstandigheid en verantwoordelijkheden enorm zijn toegenomen. Zo heb ik eigen caseload met een aantal jongeren waar ik verantwoordelijk voor ben. Ik ben hiermee goed op weg naar het einddoel van mijn werkervaringsplek om uiteindelijk zelfstandig een kleine caseload te kunnen draaien. Met de groei van mijn zelfstandigheid en verantwoordelijkheden heb ik snel geleerd wat er allemaal komt kijken bij het reilen en zeilen van een RMC-coach. Behalve de begeleiding van een jongere, ben ik ook medeverantwoordelijk voor het in kaart brengen van de situatie van een jongere, het opstellen en coördineren van een behandelplan, de evaluatie en de administratie van gegevens. Het leren staan op eigen benen gaat gepaard met  het nodige vallen en opstaan. Door middel van coach- en reflectiemomenten bewaak ik mijn voortgang. Tijdens mijn leerwerkplek kan ik enorm genieten van de  momenten die goed gaan. Meer moeite heb ik met de momenten die in mijn ogen beter kunnen. En hoewel ik  deze liever zou vermijden, zijn dit vaak juist de momenten waardoor ik dichter bij mezelf kan komen. Juist van deze ervaringen kan ik veel leren. Daarnaast heb ik altijd mijn coach nog op wie ik kan terugvallen tijdens de momenten die beter kunnen en waar ik enorm veel van kan leren. Dankzij de Startersbeurs bevind ik me nu in de ideale positie om te leren door vallen en opstaan. Het volgende is dan ook iets wat ik in de afgelopen drie maanden heb geleerd en ik jullie graag wil meegeven: Wees niet bang om te vallen, maar sta wel steeds weer op!

Concetta Croese

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Concetta Croese >