Blog | Startersbeurs

Het hebben van een netwerk.

Geschreven op 26 januari 2021 door Celine le Feber | 5460 keer bekeken

Tijdens mijn studie Media en Entertainment Management werd er al op gehamerd; bouw je netwerk op, praat met zo veel mogelijk mensen en doe zoveel ervaring op als kan op verschillende plekken. Op dat moment dacht ik: Ja, vast. Als ik straks mijn diploma heb, komt die baan toch zeker wel goed. Dat bleek helaas anders te zijn. Ik begon met solliciteren, de wereld lag aan mijn voeten, dus ik reageerde op veel en diverse vacatures, maar gebrek aan ervaring was keer op keer de boosdoener. Maar hoe kan ik nu ervaring opdoen, als ik nergens de kans krijg!

Op een gegeven moment kwam ik de vacature bij SKVR tegen. Dit bedrijf was een bekende voor mij, want ik had vroeger muziekles gevolgd bij SKVR en mijn basisschool had ook een samenwerking met SKVR. Mijn gevoel zat dus gelijk goed tijdens het lezen van de vacature, tot ik zag dat het om een startersfunctie via de Startersbeurs ging. Ik was hier helemaal niet mee bekend, maar na een jaar lang brieven schrijven en een baantje in de horeca, dacht ik, dit moet ik gewoon doen.

Tijdens en na mijn sollicitatie had ik zo´n fijn gevoel bij het bedrijf, dat ik hoopte dat dit wat zou worden. Gelijk die middag werd ik nog gebeld, met het blije nieuws dat ik het was geworden en dat ik gelijk mocht starten! 

Nu twee jaar en twee maanden later, werk ik nog steeds bij SKVR in verschillende functies op verschillende afdelingen. SKVR heeft mij de kans geboden om er te blijven werken en heeft hierbij ook echt met mij samen gekeken naar een takenpakket wat aansloot op mijn ambities.

De Startersbeurs heeft mij dus, in tegenstelling wat ik in eerste instantie dacht, een fulltime baan opgeleverd bij hetzelfde, fijne bedrijf. Dus, mijn tip: zie de Startersbeurs niet alleen als aanvulling op je cv, wellicht is er ook gelijk perspectief op een baan bij hetzelfde bedrijf!

 

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Celine le Feber >