Blog · Startersbeurs

Hoe bevalt de Startersbeurs?

Geschreven op 11 december 2014 door Cindy Sanders | 17709 keer bekeken

De eerste vier maanden van mijn werkervaringsplek bij Novadic-Kentron zijn ongelooflijk snel voorbij gevlogen! Iedere dag verheug ik me weer op de volgende dag en ga ik met een glimlach naar mijn werk toe. Ik heb fijne collega’s die me helpen wanneer dat nodig is en die oprechte interesse tonen in mij. Kortom ik heb het ontzettend naar mijn zin en heb het gevoel hier op mijn plek te zitten. Het werken in de verslavingszorg is een uitdaging. De uitdaging die ik zoek in mijn toekomstige baan!

Iedere week zit mijn agenda vol... Het is druk en hard werken, maar vooral leuk en leerzaam druk! Naast het voeren van intakegesprekken, uitvoeren van (neuro)psychologische onderzoeken, psychologische- en verslavingsbehandelingen ben ik ook tweemaal per week op de PAAZ afdeling in het ziekenhuis geweest voor intakegesprekken. Ook ben ik sinds november gestart met deelnemen aan de Forensische Indicatie Commissie (FIC). Zeer leuke en leerzame ervaringen! Ik leer steeds meer over de verschillende problematieken en hoe deze bij iedereen anders tot uiting komen. Hierdoor weet je steeds beter wat voor persoon je voor je hebt zitten en welke aanpak effectief is. Het is leuk om te zien hoe cliënten opknappen van hun behandeling. Ook merk ik dat mijn identiteit als psycholoog steeds meer inhoud krijgt. Ik ontdek wat ik leuk vind, waar mijn sterke kanten en mijn valkuilen liggen.

Omdat mijn Startersbeurs over anderhalve maand alweer afloopt ben ik al druk aan het kijken naar de mogelijkheden en kansen voor een baan in de gezondheidszorg. En het liefst natuurlijk in de verslavingszorg. Ik had niet verwacht dat dit zo lastig zou zijn... Pfoe wat is dit lastig! Door de verschuivingen en veranderingen in de geestelijke gezondheidszorg is het in deze tijd ontzettend moeilijk om als startend psycholoog een baan te vinden. Toen ik te horen kreeg dat ik bij Novadic-Kentron niet als interne kandidaat gezien zou worden bij sollicitaties zakte de moet even in mijn schoenen. Ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en ik ben gaan informeren over de mogelijkheid voor  een tweede Startersbeurs, een stageplaats of vrijwilligerswerk. Ook heb ik diverse externe sollicitaties gedaan. Ondanks deze mooie kans van de Startersbeurs merk ik dat het solliciteren op zowel interne- als externe vacatures moeizaam verloopt. Op sommige momenten heb ik mezelf echt afgevraagd of ik na de Startersbeurs überhaupt wel een baan zal vinden. Ik wil heel erg graag starten met de opleiding tot cognitief gedragstherapeut, waarbij een baan een vereiste is om de opleiding te mogen volgen. Maar ik geef niet op, en blijf kijken naar de mogelijkheden!

Deze werkervaringsplaats biedt mij alles wat ik zoek ik een toekomstige baan: afwisselde en uitdagende werkzaamheden, een complexe maar interessante doelgroep en een leuk team met gezellige collega’s waar ik dagelijks van leer. In mijn volgende blog hoop ik jullie te kunnen vertellen dat ik ga starten met de opleiding tot cognitief gedragstherapeut en hopelijk ook dat ik ook een leuke baan gevonden heb.

Cindy Sanders

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Cindy Sanders >