Blog · Startersbeurs

Hoe staat het ervoor?

Geschreven op 23 december 2014 door Gaetana Ferla | 17263 keer bekeken

Drie maanden in een speedboot

Wij mensen hebben geen apart zintuig voor het waarnemen van tijd. En toch lijkt de tijd zoveel sneller te gaan als je het druk of naar je zin hebt. De afgelopen drie maanden zijn net zo snel voorbij gevlogen als een speedboot op volle snelheid. Gelukkig zat ik zelf in die speedboot en ben ik overal langsheen gevaren, hetzij in een flink tempo.

Grootste plezier

Ik heb het erg naar mijn zin op mijn leerwerkplek als tekstschrijver bij Sallcon en Deventer Werktalent. Iedere dag verschilt van de vorige en dat is waar ik mijn grootste plezier uithaal.

Een goed voorbeeld is mijn werkdag afgelopen maandag. Ik liep enigszins achter met mijn teksten en schreef binnen vier uur tijd een persbericht, een stuk voor op de website van Sallcon, een langere versie van datzelfde stuk voor een externe publicatie, plaatste een leuk bericht op het intranet, redigeerde de proefversie van het personeelsblad en zong hard mee met het nummer Uptown Funk op 3FM.

Vals meezingen

Sallcon en Deventer Werktalent zijn twee organisaties die zich bezighouden met onderwerpen waar ik bar weinig van af wist en dat in eerste instantie niet mijn interesse had. Ik schep er echter wel genoegen in om te blijven leren. Inmiddels weet ik alles over de Participatiewet, SROI, MVO en duurzaam ondernemen. Het zijn voor mij de verhalen die het interessant maken. En naast de verhalen heb ik prettige collega’s, van wie ik erkenning en complimenten krijg voor mijn teksten. Er is zelfs een collega die mijn vals meezingen op kantoor accepteert.

Tussentijdse competentietest

In deze drie maanden heb ik ook de tussentijdse competentietest van de Startersbeurs ingevuld. Hier had ik enige moeite mee. De competenties waar ik voor had gekozen voor ik bij Sallcon en Deventer Werktalent ging werken, kon ik niet allemaal toepassen. Het werd mij duidelijk dat ik een ander beeld had van het werk voordat ik eraan begon. Gelukkig werpt dat geen problemen op, want ik ga met plezier naar mijn werk.

In de weken sinds mijn eerste blog heb ik de wethouder van de gemeente Deventer geïnterviewd, heb ik een webshop met tekst gevuld, de tekst bedacht voor een interne kerstboomadvertentie, meegedacht over het nieuwe intranet en is het voor mij geen verrassing meer wat er in mijn kerstpakket zit: ik heb er over geschreven.

Mooie opstap

De Startersbeurs heb ik aan een aantal mensen in mijn nabije omgeving aangeraden. Zelf vind ik het nog steeds een mooie opstap die het kan zijn naar werk of werkervaring. Dat je niet thuis blijft zitten terwijl je aan de lopende band sollicitatiebrieven verstuurt is met name waarom ik de Startersbeurs een goed initiatief vind. Of ik bij dit bedrijf kan blijven werken weet ik nog niet. Ik kijk nog steeds uit naar vacatures, maar merk dat ik daar minder zin in heb na een hele dag werken. Het is ook lastiger om er mee bezig te zijn als je in een speedboot met flinke snelheid zit.

Benieuwd naar wat ik schrijf? Voor een impressie kun je kijken onder het kopje Actueel op www.sallcon.nl en www.werkenmettalenten.nl. Of bekijk al mijn werkzaamheden op mijn LinkedIN.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Gaetana Ferla >