Blog · Startersbeurs

Ik heb laten zien wat ik in huis heb

Geschreven op 27 mei 2016 door Elke Verbruggen | 6719 keer bekeken

Ik heb laten zien wat ik in huis heb

Inmiddels ben ik alweer bijna vijf maanden als communicatie starter bij de gemeente Uden aan de slag. Vijf maanden waarin ik veel heb geleerd. Vijf maanden waarin ik met verschillende aspecten uit het communicatie vak te maken heb gehad. En vooral vijf maanden waarin ik met veel plezier naar mijn leerwerkplek ben gegaan, vanwege het leuke team, de verantwoordelijkheden en de verscheidenheid aan projecten. Ik ben dan ook heel blij (en trots) dat ik te horen heb gekregen dat ik vanaf juli een jaarcontract  krijg! Zo kan ik mezelf nog verder ontwikkelen als communicatieprofessional.

In de communicatiewereld is het als starter zijnde lastig om een passende baan te vinden. De Startersbeurs is ideaal als je jouw kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten. Het bedrijf kan jou leren kennen en jij kunt laten zien wat je in huis hebt. Na een half jaar weet je allebei wat je van elkaar mag en kunt verwachten. Ik heb deze maanden laten zien wat ik in huis heb en daardoor heeft de gemeente Uden mij een jaarcontract aangeboden!

Mezelf verder ontwikkelen als communicatieprofessional

Ik ben de afgelopen periode enorm gegroeid in het communicatie vak. Vooral door het uitvoeren van en adviseren bij projecten. Gewoon door het te doen! Op de momenten dat ik vastloop, kan ik altijd even sparren met collega’s uit het team. Door samen te brainstormen kom je tot nieuwe inzichten en daar leer je uiteindelijk het meest van! Als junior communicatieprofessional ben ik continu bezig om mezelf verder te ontwikkelen in het communicatie vak.

Geen een dag is hetzelfde

Werken bij de overheid heeft een bepaald imago. Regelmatig als ik vertel dat ik bij de gemeente werk, wordt daar op gereageerd met ‘daar drinken ze alleen maar koffie’ of ‘daar doen ze de hele dag niets’. Inmiddels kan ik uit ervaring zeggen dat dat niet waar is! Het werk op de afdeling Communicatie & Creatie bij de gemeente Uden is vergelijkbaar met het werk bij een communicatiebureau. Projecten met strakke deadlines, afwisselend werk, verschillende belangen en de samenwerking tussen communicatiemedewerker en vormgever. Daardoor is geen een dag hetzelfde!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Elke Verbruggen >