Blog · Startersbeurs

'Ik herinner me nog hoe onzeker ik was ...'

Geschreven op 11 maart 2016 door Maddy Lanslots | 6058 keer bekeken

Voor mijn gevoel is het nog maar een paar weken geleden dat ik INTERVICT binnenstapte, voor het eerst als ‘werknemer’ in plaats van student. Ik wist niet hoe alles werkte, ik kende mijn collega’s nog niet en ik was ontzettend zenuwachtig. Ik was bang dat ik niet genoeg kennis zou hebben of dat ik van alles verkeerd zou doen. Ik herinner me nog hoe onzeker ik was in het begin: ik wist niet zeker of ik het werk aan zou kunnen, ik vroeg me af of ik wel goed in de groep zou liggen en ik was bang dat het werkritme van vier volle dagen per week me te zwaar zou vallen. Dat laatste viel overigens inderdaad tegen, zeker na vier jaar student te zijn geweest en grotendeels mijn eigen ritme te kunnen hebben bepaald. Gelukkig bleken de meeste van deze angsten ongegrond. Mijn tijd hier is ontzettend leuk geweest. Iedereen was aardig en hielp mij thuis te voelen, wat eigenlijk ook al vrij snel gebeurde, en ik vind het oprecht jammer dat ik straks weg moet.

Gelukkig is mijn leerwerkplek bij INTERVICT nog niet helemaal voorbij, ook al is mijn Startersbeurs dat wel. Dankzij mijn begeleider kan ik nog een paar maanden langer blijven. Het project waaraan ik werk is namelijk nog niet afgerond en mijn begeleider wil mij graag nog een aantal uren per week aanhouden om dit project te ondersteunen. Tussendoor ben ik aan het solliciteren voor ander werk om de overige dagen in de week te vullen. Helaas heb ik nog niets gevonden, maar dat vind ik niet zo heel erg. Er zijn nog een aantal cursussen die ik ook graag zou willen volgen, dus ik blijf wel bezig. In de tussentijd zoek ik gewoon door.

Ik heb nu in ieder geval werkervaring voor op mijn CV te vermelden. Ik ben daar natuurlijk erg blij mee. Ik vind dat de Startersbeurs een mooie kans is voor pas afgestudeerden om werkervaring op te doen, uit te zoeken wat je wel en niet leuk vindt in een baan en alvast wat geld te verdienen. Zelf ben ik in elk geval erg blij dat ik deze kans heb gekregen (en genomen) en ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb veel geleerd tijdens mijn Startersbeurs; niet alleen over de manier waarop het eraan toe gaat in het “werkende leven” en over het doen van onderzoek, maar ook over mezelf en de dingen die ik leuk vind. Ik heb allerlei verschillende dingen mogen en kunnen doen – in de afgelopen weken heb ik bijvoorbeeld twee stagiaires begeleid – en dat is ook erg leuk en leerzaam geweest. Het was een geweldige ervaring voor mij en ik zou afgestudeerden zeker aanraden om een half jaar met een Startersbeurs aan de slag te gaan.

Ten slotte wil ik graag even iedereen bij INTERVICT bedanken voor de vriendelijkheid waarmee ik werd ontvangen en de gezellige lunchdiscussies; voor de begeleiding, maar ook de gesprekken en de lol die we hebben gehad; en voor de leuke sfeer. In het bijzonder verdient natuurlijk Suzan, mijn begeleider, nog een bedankje. Bedankt dat je mij deze kans hebt gegeven en voor alle hulp en begeleiding in de afgelopen zes maanden. Ik ga jullie allemaal echt missen als ik weg ben.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Maddy Lanslots >