Blog · Startersbeurs

"Ik krijg veel kansen om nieuwe dingen te leren."

Geschreven op 28 november 2017 door Caroline Schoon | 3756 keer bekeken

Na drie jaar een bachelor University College te hebben gedaan wilde ik graag alles wat ik geleerd had op een praktische manier toe passen. Alle theoretische kennis over publiek beleid en ontwikkelingssamenwerking is mooi, maar zonder idee hoe dit in de echte wereld wordt toegepast is het toch moeilijk om je te realiseren waar je het allemaal voor doet. Daarom had ik de keuze snel gemaakt: in plaats van door te studeren en een master te beginnen wilde ik werkervaring op doen, en dan het liefst bij een NGO (non-gouvernementele organisatie). 

 

Via het internet kwam ik terecht bij WECF, en na een sollicitatiegesprek kon ik na de zomer meteen beginnen en mag ik me nu junior advocacy & communications assistant noemen.  WECF is een NGO die veel werk doet voor vrouwenrechten en het milieu. Het werk verschilt van projecten op de grond tot lobbywerk bij de Europese Unie en de VN.

 

WECF is een kleine NGO, wat voor mij perfect is. Hierdoor heb ik sneller door wat er allemaal speelt en is iedereen heel benaderbaar. Mijn leerwerkplek bij WECF bestaat vooral uit communicatieactiviteiten, een nieuwe uitdaging aangezien ik hier vanuit mijn studie of persoonlijke interesse nooit veel ervaring mee heb gehad. Wat ik hier wel erg leuk aan vind is dat ik zo alle kanten van het werk van WECF tegenkom en overal van op de hoogte ben. Hiernaast houd ik me ook bezig met veel andere dingen, zo heb ik net de layout voor een officiële publicatie gedaan en ben ik nu zelf een publicatie aan het schrijven over de resultaten van een project.

 

Ik krijg veel kansen om nieuwe dingen te leren. Ik ben bijvoorbeeld in m’n eentje naar een conferentie in Brussel geweest. Ondanks het feit dat ik in het begin vrij zenuwachtig was, heb ik een leuke ervaring opgedaan door me open op te stellen en me gewoon voor te stellen aan mensen. In discussies bleek het zelfs dat mijn ervaringen als jong persoon erg op prijs worden gesteld omdat dit toch weer een net iets ander perspectief geeft  dan iemand die al jaren werkt. Daarnaast heb ik ook veel kansen om me naast het werk te ontwikkelen, ik ben bijvoorbeeld laatst naar een workshop petitie schrijven geweest.

 

In de drie maanden werkervaring die ik tot nu heb opgedaan ben ik wel overtuigd geraakt dat het voor mij uiteindelijk toch het beste is om een vervolgopleiding te doen. Met de brede bachelor die ik heb gedaan heb ik simpelweg niet genoeg vakkennis om inhoudelijk veel toe te voegen aan projecten, wat wel de richting is die ik op wil. Dankzij de Startersbeursperiode ben ik er wel achter gekomen dat ik me erg fijn voel om te werken in de NGO branche. Wat voor werk ik ook doe, ik kan aan het einde van de dag naar huis met het idee dat ik iets goeds heb gedaan voor anderen, waar ik ontzettend veel motivatie uit put.

 

Ik zit nu precies in het midden van de zes maanden durende Startersbeursperiode, en ook al kan ik zeggen dat ik erg veel heb geleerd, wil ik in de komende tijd me nog assertiever opstellen en echt mijn eigen steentje bijdragen. Genoeg om nog aan te werken dus.

 

Over drie maanden ben ik weer terug met een afsluitende blog over mijn Startersbeursperiode!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Caroline Schoon >