Blog | Startersbeurs

'Ik was er al snel uit: het eerste wat ik wilde doen was zorgen voor meer ervaring...'

Geschreven op 16 januari 2018 door Celine Casemie | 13802 keer bekeken

Sinds december ben ik bij de Nederlandse Kappersakademie in Rotterdam aan de slag op basis van een Startersbeurs. Het is een online marketing leerwerkplek met focus op content en social media. 

Als klein meisje wilde ik het vroeger al: werken bij een modetijdschrift of modewebsite. Daarom koos ik na de middelbare school voor de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens deze opleiding ben ik 4 jaar ondergedompeld in de wereld van Marketing en Online Communicatie.

BESTE VAN TWEE WERELDEN: BEAUTY EN MARKETING

Terwijl ik in het laatste jaar van mijn opleiding zat, begon ik mezelf af te vragen wat ik na mijn afstuderen wilde gaan doen. Ik begon te oriënteren op vacatures. Ik werd toch wel erg nerveus bij het lezen van alle criteria. Er werd vaak gevraagd om een aantal jaren ervaring. Ervaring die ik mistte.

Ik was er al snel uit: het eerste wat ik wilde doen was zorgen voor meer ervaring binnen online marketing en communicatie. Via Google kwam ik al snel bij Startersbeurs terecht. Daar werd mijn interesse voor een leerwerkplek bij van de Nederlandse Kappersakademie meteen gewekt. De Kappersakademie bood namelijk een leerwerkplek aan waar mijn opleiding en interesses samenkwamen.

HOE ZIET MIJN DAG ERUIT BIJ DE KAPPERSAKADEMIE?

Als starter van de Online Marketing afdeling help ik mee aan online en offline content creatie. Daarnaast houd ik de social media-kanalen bij, denk mee over acties en schrijf teksten. Het schrijven van blogs vind ik het leukst! Tot nu toe heb ik blogs geschreven over make-up inspiratie , feestkapsels en cadeautips voor de feestdagen. Ik zorg er ook voor dat de blogs zoekmachinevriendelijk zijn.

Zoals je kunt lezen vind ik mijn leerwerkplek hartstikke leuk en leerzaam en wel om de volgende redenen:

  1. Ik heb in korte tijd al veel ervaring en kennis opgedaan over online marketing.
  2. De leerwerkplek is heel afwisselend. Elke week is anders.
  3. De leerwerkplek biedt veel ruimte voor creativiteit.
  4. Last but not least, ik ben elke dag bezig met mijn passie: beauty & marketing.

 

NA MIJN LEERWERKPLEK …

Dan verwacht ik dat ik genoeg kennis, ervaring en vaardigheden heb, zodat ik vol vertrouwen aan een vervolgstudie of carrière in Online Marketing kan beginnen.

 

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Celine Casemie >