Blog · Startersbeurs

Ja, ik heb de baan!

Geschreven op 24 april 2015 door Laura van Diessen | 3174 keer bekeken

Ja ik heb de baan!! Dat is wat jullie willen weten toch? ;)

Na een half jaar bloed, zweet en tranen heb ik een contract mogen tekenen bij H-Cleaning B.V.! Het ‘bloed, zweet en tranen’-gedeelte viel best wel mee hoor. Aan het begin van mijn half jaar zei Bas Tolenaar (mijn, inmiddels, werkgever): ‘Als je hier na het half jaar wil blijven, zul je daar zelf voor moeten werken!’. En dat heb ik toch maar mooi voor elkaar gekregen!

In september 2014 ben ik begonnen bij de leerwerkplek H-Cleaning B.V met een Startersbeurs. Na een jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs, wilde ik toch graag in een ander vakgebied ervaring op doen. Ik ben nog steeds ontzettend blij met mijn keuze voor de Startersbeurs/ H-Cleaning B.V. Het docentschap is een mooi vak, maar niet voor mij. Tenminste, nu niet. Wellicht dat ik hier in de toekomst anders over denk, maar ik zit bij H-Cleaning B.V. voorlopig wel goed. Dankzij Startersbeurs heb ik verder durven kijken dan het onderwijs.

Nu ben ik officieel communicatiemedewerker bij H-Cleaning B.V. Huiscleaning is een concept van H-Cleaning B.V. en ik houd me  voornamelijk daarmee bezig. Huiscleaning voorziet particulieren van een huishoudelijke hulp. Als communicatiemedewerker onderhoud ik het contact met klant en hulp, houd ik screeningsgesprekken, zet ik vacatures uit, schrijf ik nieuwsbrieven etc. Nog steeds ga ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Toen mij in maart 2015 een contract aangeboden werd, hoefde ik dus niet lang na te denken.  Het allerleukste bij Huiscleaning vind ik het maandelijks schrijven van de nieuwsbrieven. Hierin kan ik echt mijn ei kwijt; het bedenken van onderwerpen, hoe ik dit ga verwoorden en welke lay-out het mooiste is.  Hierin komt de perfectionist in mij naar boven!

Ik wil graag als advies meegeven aan de jongeren die net zijn afgestudeerd: twijfel je over de keuze die jij destijds hebt gemaakt qua opleiding, durf dan verder te kijken met Startersbeurs! Ik zou de Startersbeurs zeker aanraden. Het is een mooie kans om je verder te oriënteren en/of meer ervaring op te doen in een bepaald vakgebied. Je maakt al op redelijk jonge leeftijd een keuze voor een opleiding, maar dat wil niet zeggen dat jij hier de rest van jouw leven aan vast moet zitten.

Wil je meer weten over mijn werk (of misschien wil jij ook wel een huishoudelijke hulp!), dan kan je hier een kijkje nemen.

Wil je meer weten over mij? Bekijk dan mijn LinkedIn pagina.

Laura van Diessen

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Laura van Diessen >