Blog · Startersbeurs

Juf Laura is weer gewoon Laura

Geschreven op 27 augustus 2015 door Laura de Ronde | 6870 keer bekeken

In mijn vorige blog konden jullie lezen dat ik als Toegepast Psycholoog aan de slag was op Basisschool De Ruyter in Weurt om werkervaring op te doen. Ik heb het daar onwijs naar mijn zin gehad. Het is erg leuk om dingen mee te maken, zoals op schoolreisje gaan en de musical van groep 8 zien. Het afscheid nemen was dan ook zwaar, want leg aan de kinderen maar eens uit dat je volgend schooljaar niet meer terug komt. Veel lieve cadeautjes gehad van de collega’s en de kinderen. Het was duidelijk te merken dat ik gewaardeerd werd en dat ik tijdens de leerwerkplek ook een bijdrage heb geleverd aan de ontwikkeling van de kinderen.

Mijn tijd bij Basisschool De Ruyter zit er alweer even op en in mijn vorige blog vertelde ik dat ik wilde netwerken. Dit heb ik fanatiek gedaan. Ik heb verschillende e-mails verstuurd en ben in gesprek gegaan met mensen binnen het onderwijs. De vraag was namelijk: ‘Waar zit het geld en dus het werk?’. Ik wist al snel dat ik niet bij de Ruyter zou kunnen blijven en dat überhaupt op scholen geen Toegepast Psycholoog wordt gevraagd. Uiteindelijk leverde het me (nog) niks concreets op, maar het maakte voor mij de drempel naar ‘vragen staan vrij’ makkelijker.

Dit zorgde indirect wel voor iets nieuws, want op een dag zat ik bij een gesprek waarin een intelligentie onderzoek werd besproken van een jongen die ik begeleidde. Kort sprak ik de orthopedagoge van Psychologen en Orthopedagogen praktijk Sentio die het onderzoek had afgenomen. Na het gesprek heb ik haar een e-mail gestuurd waarin ik vroeg op ze misschien een werkervaringsplek voor mij hadden. Ze vond het erg leuk dat ik zo ‘brutaal’ durfde te zijn om een e-mail te sturen. Na het gesprek met haar werd duidelijk dat ik hun kan ondersteunen bij hun werk en daardoor veel kan leren. Doordat het een redelijk jong bedrijf  is, kan er nog veel nieuws worden opgezet. De timing bleek ook perfect, want er kwam steeds meer werk. We werden allebei meteen enthousiast! Vervolgens heb ik haar kennis laten maken met de Startersbeurs voor de financiering. Dankzij de Startersbeurs krijg ik namelijk de kans bij Sentio aan de slag te gaan. Het extra financiële steuntje in de rug gaf het bedrijf de doorslag om mij aan te nemen voor een werkervaringsplek.

Vanaf september is het zover en ga ik mijn nieuwe avontuur tegemoet. Ik weet natuurlijk niet zeker of ik na dit half jaar bij Sentio in dienst kan blijven, maar het geeft mij wel weer de mogelijkheid veel te leren wat mijn kansen vergroot op de arbeidsmarkt. Het afgelopen halfjaar ben ik namelijk al vaker voor sollicitatiegesprekken uitgenodigd dan voor mijn vorige Startersbeurs. Ik geloof echt dat deze nieuwe tweede kans mij dat laatste zetje in de goede richting gaat zetten. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in!

Laura de Ronde - LinkedIn

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Laura de Ronde >