Blog | Startersbeurs

Kans om werkervaring op te doen!

Geschreven op 26 april 2021 door Marte Kamsteeg | 4690 keer bekeken

Ik ben Marte, 22 jaar en ik ben via de Startersbeurs aan het werk bij het Rode Kruis. Toen ik eind januari afstudeerden van mijn HBO-studie International Development Management, ben ik gelijk op zoek gegaan naar een baan. Ik merkte al snel dat voor veel functies je minimaal X aantal jaar werkervaring nodig had.

Toen vond ik via de website van het Rode Kruis een vacature voor het programma Op Koers voor net afgestudeerde, via de Startersbeurs. Ik was gelijk erg nieuwsgierig en ben meer over de Startersbeurs gaan leren. Wat mij gelijk aantrok, was het idee dat ik als starter hier de kans krijg om ervaring op de doen in het werkveld.

Ik heb inmiddels mijn tweede maand er net op zitten en de tijd vliegt. Ik vind het erg leuk en het is voor mij de perfecte kans om ervaring op te doen. Daarnaast kan ik op een laagdrempelige manier kijken wat ik wel en niet leuk vind om te doen en waar ik al goed in ben en waarin ik nog meer wil leren.

Ik ben erg blij dat ik als net afgestudeerde mij mag aansluiten bij het Rode Kruis. Als ik ergens kan leren over ontwikkeling/noodhulp is het wel bij hen. Tijdens de coronacrisis is het Rode Kruis extra projecten gestart, zoals Voedsel Ondersteuning en het programma Op Koers, psychosociale ondersteuning. Ik werk voor het programma Op Koers en leer heel veel over het opstarten van een project, en psychosociale ondersteuning. Daarnaast is het voor mij heel interessant om te mogen meemaken hoe verschillende programma’s draaien en samenwerken met elkaar binnen en buiten het Rode Kruis.

Ik zie deze maanden als een kans om te leren om straks met ervaring en zelfverzekerd het werkveld in te kunnen. Ik heb nog veel zin in de komende tijd!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Marte Kamsteeg >