Blog · Startersbeurs

Leerzaam, inspirerend en zinvol

Geschreven op 17 juni 2016 door Meike de Pont | 6343 keer bekeken

Leerzaam, inspirerend en zinvol, kortom: een groot succes!

Ongeveer vijf maanden geleden was mijn eerste werkdag met een Startersbeurs bij DenHaagDirect, de grootste nieuwsblog van Den Haag. Ik had geen flauw idee wat me te wachten stond en was totaal niet thuis in de online wereld. Ik had nog net een Facebook account, maar dat was het wel zo’n beetje. Nu ken ik alle ins en outs van Facebook, is Twitter mijn grootste nieuwsbron, heb ik Instagram geïntroduceerd, weet ik precies hoe je SEO moet schrijven en kan ik goed omgaan met Google Analytics en Content Management Systemen. Termen waar ik vijf maanden geleden überhaupt nog nooit van had gehoord. En niet alleen in de online wereld weet ik nu mijn weg te vinden, ook heb ik een heel portfolio van blogs en artikeltjes opgebouwd, houd ik interviews en schrijf ik in opdracht. Kortom, ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn Startersbeurs en een enorme lijst aan skills verzameld die ik op mijn CV kan vermelden.

Het allermooiste vind ik dat deze leerwerkplek mij heeft doen inzien dat ik bloggen ontzettend leuk vind. Na een maand besloot ik hier ook privé iets mee te doen en daarom heb ik sinds een aantal maanden mijn eigen DIY (Do It Yourself) blog. Hier leg ik mijn lezers, met een klein beetje humor en vooral recht uit het hart, uit hoe je kleding, accessoires en spulletjes voor in huis kunt maken. Creativiteit heeft mij altijd al bezig gehouden, maar ik hield dit altijd voor mezelf. Echter toen ik begon met bloggen, ging het lichtje aan en voilà, daar was mijn eigen blog. Dit is ook een ontzettend goede leerschool voor mij en ik haal er veel energie uit. De positieve reacties dragen daar natuurlijk ook aan bij.

Maar het grootste nieuws die ik met jullie met veel blijdschap wil delen is: ik kan bij DenHaagDirect blijven! Voor drie dagen in de week kan ik aan de slag. Met frisse energie en een nieuwe werkwijze gaan wij op naar de 100.000 unieke lezers per maand, een mooi en gewaagd streven.

De Startersbeurs heeft voor mij dus goed uitgepakt en ik kan het zeker aanraden. Spelenderwijs kom je er achter of het werk bij je past en doe je werkervaring op. Het mooiste is dat je fouten mag maken, want je bent er immers om te leren. Dat vond ik persoonlijk erg fijn, een nieuw vakgebied is best pittig en er gaan soms dingen fout. Ik hoop dat de Startersbeurs ook bij anderen zo goed zal uitpakken.

Liefs, Meike

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Meike de Pont >