Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Anne ...

Geschreven op 8 januari 2016 door Anne van der Meij | 6636 keer bekeken

Even voorstellen: Mijn naam is Anne (24) en afgelopen jaar heb ik mijn masterdiploma Sociale Psychologie behaald. Sindsdien moet ik mijn weg naar de arbeidsmarkt zien te vinden. Met behulp van de Startersbeurs kan ik bij De Jonge Krijger mijn eerste werkervaring op doen en hier ben ik hartstikke blij mee! De Jonge Krijger is een projectbureau waar jongeren tussen de 16 – 27 jaar ontdekken wat ze het allerliefste willen doen! De focus ligt op het volgen van een opleiding of het vinden van een baan.

Onlangs was ik in volle voorbereiding met de feestdagen wat voor mij twee dingen betekent: terugkijken op 2015 en een voorzichtige vooruitblik op 2016. Nu ik erop terugkijk is de tijd gevlogen, alweer op de helft van mijn Startersbeurs. Ik hoor het mijn vader nog zeggen ‘Je bent je soms pas bewust van een ervaring, als deze aan je voorbij is gegaan.’. Al schrijvende merk ik dat ik al zoveel indrukken en ervaringen heb opgedaan dat het moeilijk is om ergens te beginnen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik mijn leerdoelen formuleerde en dacht ‘….als dit allemaal maar gaat lukken.’. Mijn opgestelde leerdoel: ‘Eigen jongeren in begeleiding en ze ondersteunen op de weg die ze willen gaan bewandelen.’. Nu halverwege mijn traject heb ik zelf jongeren in begeleiding en bied ik ze ondersteuning om te onderzoeken wat ze het allerliefste willen doen!

De meest waardevolle ervaring tot nu toe? Persoonlijke groei. Ik heb lieve collega’s en een fijn projectteam om me heen, die me altijd bijstaan met raad en daad. De afgelopen drie maanden ben ik mezelf regelmatig tegengekomen. Elke keer trok ik mijn eigen kwaliteiten, vaardigheden en overtuigingen in twijfel. Nu ik verder in mijn traject zit, kan ik genieten van deze zoektocht en haal ik er energie uit. Soms moet je eerst zelf een stap vooruit zetten voordat je iemand kan ondersteunen. Daarnaast haal ik ook heel veel uit mijn contact met de jongeren. Jongeren zoals ik, die graag verdere stappen willen zetten in hun leven. Hun motivatie, gedrevenheid en bevlogenheid om ondanks tegenslagen en problemen hun doelen te bereiken inspireert mij. Contact leggen met jongeren die een andere achtergrond en andere overtuigingen hebben inspireert mij. Deze bredere blik op de wereld zal ik ook na deze werkervaring met me meedragen.

Vooruitkijkend op 2016 zit ik misschien wel in hetzelfde schuitje als de jongeren die ik begeleid. Ik ben dan ook op zoek naar een nieuwe uitdaging. Volgend jaar zal vooral in het teken staan van vervolgdoelen en vervolgstappen. Maar wellicht is het antwoord vinden op de volgende vraag nog wel de grootste uitdaging: Wat wil ik het allerliefste doen?

Anne van der Meij

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Anne van der Meij >