Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Anouk ...

Geschreven op 24 november 2014 door Anouk de Bresser | 16541 keer bekeken

Werk en plezier gaan hand in hand

De tijd vliegt als je het leuk hebt. Een cliché, maar daardoor niet minder waar. Inmiddels ben ik ruim anderhalve maand aan het werk bij Stichting Werkcarrousel, terwijl het voelt als… een week? Een paar dagen?

Eerlijk is eerlijk: de eerste twee weken dat ik aan het werk was, moest ik erg wennen aan het 9 tot 5 ritme. “Hoe krijg ik ooit mijn dagen vol?” vroeg ik me toen nog af. Aan dat ritme ben ik nu gewend. Sterker nog, vandaag vroeg ik me juist nog af “Hoe krijg ik ooit mijn werk af?” Een enorme overgang die wat mij betreft tekenend is voor de verandering die ik in deze korte tijd al heb doorgemaakt. Het werken in een bedrijf waar collega’s mijn bijdrage waarderen heeft me initiatiefrijker, enthousiaster, leergieriger en bovenal gelukkiger gemaakt.

Een jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik zou zitten waar ik nu zit. Direct na mijn bachelor en master Communicatiewetenschappen in Utrecht ben ik namelijk gespreksanalytisch onderzoek gaan doen voor mijn voormalige scriptiebegeleider. Dat was leerzaam en had absoluut betrekking op een van mijn passies: uitpuzzelen hoe iets in elkaar steekt en kijken of dat wel een optimale situatie is. Een tijd lang heb ik me niet afgevraagd of ik wellicht iets anders liever zou doen. Promoveren zou ik zelfs best wel zien zitten. Toen bleek echter dat er geen geld was voor een nieuw onderzoek en moest ik op zoek naar een andere werkplek. Maar wat wilde ik gaan doen? Waar lag mijn toekomst? Wilde ik überhaupt iets met communicatie blijven doen? En na een aantal mislukte sollicitaties (“meisje, je hebt geen vijf jaar ervaring ...”) vroeg ik me zelfs af of ik ooit nog werk gevonden zou krijgen.

Op dat moment herinnerde ik me dat ik ooit - toen ik nog werk had - iets had gelezen over de Startersbeurs. Ik zocht  tussen vacatures, waar nergens werd gevraagd om werkervaring, en solliciteerde op de derde vacature die ik zag – die perfect was! – en toen kwam alles in een bizarre stroomversnelling. Dezelfde dag werd ik nog uitgenodigd voor een gesprek en twee dagen na het gesprek had ik mijn eerste werkdag. Stichting Werkcarrousel was mijn nieuwe werkgever.  Een stichting waar ik samen met drie geweldige collega’s echt een team vorm, waar ik bij kan dragen aan betekenisvol werk en waar mijn bijdrage wordt gewaardeerd (en dat is wennen!).

Momenteel is een drukke periode rond de aftrap van High5!, het project waar ik vanaf het begin af aan bij betrokken ben. Dit project is speciaal voor jongeren die heel graag willen werken, maar helaas door omstandigheden nooit een diploma hebben behaald. Wij geven hen de kans om onder persoonlijke begeleiding een MBO-1 diploma te behalen en daardoor weer zicht op de toekomst geven. Het is voor mij heel confronterend en tegelijk prachtig om te maken te krijgen met deze doelgroep. Jongeren van ongeveer mijn leeftijd die al zoveel meer hebben meegemaakt en tóch de doorzettingskracht en motivatie hebben om dat diploma te behalen. Ik doe ‘de communicatie’, maar voel me – en wordt – helemaal betrokken bij alle aspecten van het project.

Deze baan heeft mij geboden wat ik al een tijdje niet meer had: het gevoel dat mijn leven betekenis heeft. Klinkt zwaar, maar is wel waar ...

Anouk de Bresser
nl.linkedin.com/in/anoukdebresser/

Inmiddels heeft Anouk een betaalde baan gevonden. Gefeliciteerd Anouk!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Anouk de Bresser >