Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Christie ...

Geschreven op 26 februari 2016 door Christie Langeveld | 6607 keer bekeken

Hoe is het om als diëtiste te beginnen met een Startersbeurs?

Hallo, Ik ben Christie Langeveld, 24 jaar. Ik ben in augustus 2015 afgestudeerd op de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haage Hogeschool. Ik was erg blij, maar ik vond het ook erg spannend, want ik wist niet welke wereld er nu voor mij open ging. Ik moest op zoek gaan naar een baan, maar waar begin je?

De zoektocht naar banen begon via een vacature site, maar ik kwam er als snel achter dat de banen niet voor het oprapen lagen. Ik was veel aan het solliciteren, maar vaak kreeg ik een afwijzing doordat ik te weinig ervaring had.

Via een vriend kwam ik op de site van de Startersbeurs terecht, maar ik zag geen vacature in mijn vakgebied, dus ik dacht daar niet in aanmerking voor te komen. Eind december belde m’n oude stagebegeleidster Katrien Blaauw van de diëtistenpraktijk VodiService mij op. Zij vroeg mij of ik een inloopspreekuur wilde overnemen van een andere diëtist in Moerkapelle. Dat wilde ik met twee handen aanpakken, want dan kan ik in ieder geval ervaring opdoen. Toen later in januari iemand van de gemeente (UWV) mij belde en vroeg of ik niet bij dat bedrijf ook een Startersbeurs kon gaan starten, ben ik dat gaan vragen en zodoende ben ik nu (officieel per 1 februari) begonnen aan mijn Startersbeurs periode. Ik krijg de deze periode de kans om te netwerken, contacten te leggen, het spreekuur te promoten, door het maken van voorlichtingen en te oefenen met rapporteren.

De eerste weken van de Startersbeurs zijn leuk. Ik leer veel! Ondanks dat ik dacht dat ik niet veel te doen zal hebben voor 32 uur, ben ik druk zat en heb ik echt mijn tijd hard nodig. Inmiddels heeft de eerste cliënt zich aangemeld en kan ik nu echt van start gaan met het begeleiden van volwassenen en kinderen (met ondergewicht, overgewicht, maag-darmproblemen of sporters) naar een gezonde levensstijl. Ook ben ik al druk geweest met het geven van twee presentaties over gezonde tussendoortjes voor ouders van kinderen van de basisschool of van speciaal onderwijs in Den Haag.  Door het aantrekkelijk makken van gezonde tussendoortjes, motiveer je kinderen om een gezond tussendoortje mee naar school te nemen. Zo hebben we bij de ouders van kinderen voor speciaal onderwijs geknutseld met komkommers. Door verschillende dunne sneetjes te maken in de komkommer kan je een mooie waaier maken.

Ik ben blij dat ik de kans krijg de aankomende 6 maanden te investeren in mijn eigen ontwikkeling en dat ik ervaring op mag doen met het opstarten van een eigen spreekuur.

In de volgende blog zal ik iets vertellen over mijn ervaringen met het begeleiden van cliënten. Nieuwsgierig naar wat ik allemaal nog meer onderneem of ondernomen heb? Neem eens een kijkje op mijn LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/christielangeveld

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Christie Langeveld >