Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Daisy ...

Geschreven op 6 maart 2015 door Daisy Duinhoven | 6919 keer bekeken

Als net afgestudeerd gezondheidswetenschapper stond ik, net zoals vele anderen recent afgestudeerden, voor de uitdaging: het vinden van mijn eerste baan. Tijdens mijn studie zag ik het allemaal rooskleurig in, maar helaas veranderde de tijd en sloeg de economische crisis toe. Na het sturen van vele sollicitatiebrieven met de daaropvolgende afwijzingen vanwege het gebrek aan de vereiste ervaring, maakte mijn optimisme plaats voor teleurstelling. Gelukkig kwam ik na een aantal maanden bij mijn bijbaan te hebben gewerkt via social media in aanraking met de Startersbeurs, waardoor ik de mogelijkheid zag een half jaar werkervaring op te doen bij een bedrijf naar keuze. Op de website zag ik direct een leuke en interessante vacature staan die bij me past: ervaring opdoen als junior adviseur bij Het Oogzorgnetwerk!

Het Oogzorgnetwerk

Na een korte kennismaking met Het Oogzorgnetwerk kon ik vrijwel meteen aan de slag. Het Oogzorgnetwerk is een organisatie die streeft naar excellente oogheelkundige zorg in heel Nederland. Dit komt tot uiting door het delen van kennis en ervaring met partners bestaande uit vijftien afdelingen oogheelkunde, waardoor de kwaliteit van oogheelkundige zorg verbeterd kan worden. De serviceorganisatie, waar ik werkzaam ben, ondersteunt deze partners.

Een echte uitdaging

Mijn activiteiten bij Het Oogzorgnetwerk bestonden oorspronkelijk uit het bieden van ondersteuning op het gebied van het kwaliteitsmanagementsysteem. In zes maanden zou ik toewerken naar het schrijven van een beleidsdocument over de kwaliteit van oogheelkundige zorg. In de eerste weken kwam er veel op me af maar al snel vond ik mijn plek. Inmiddels ben ik alweer een aantal maanden aan de slag en zijn mijn taken veel uitgebreider. Naast het schrijven van beleid draag ik ook zorg voor het plannen van audits bij onze partners, het organiseren van bijeenkomsten en het maken van tools voor intern- en extern gebruik tijdens audits of om de zorg in het ziekenhuis te verbeteren. Verder heb ik in de afgelopen maanden de kans gekregen om naast het opdoen van werkervaring ook competenties te ontwikkelen. Ik heb gekozen voor de competenties netwerken, overtuigen en beïnvloeden en formuleren en rapporteren, welke ik inmiddels ruimschoots heb kunnen ontwikkelen binnen de organisatie. Ik heb het gevoel dat ik in de afgelopen paar maanden ontzettend veel geleerd heb en ik vind mijn werk een enorme uitdaging!

Stap in de goede richting

Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om via de Startersbeurs aan de slag te kunnen in mijn vakgebied. Ondanks dat ik waarschijnlijk niet werkzaam kan blijven na de Startersbeurs bij Het Oogzorgnetwerk, blijf ik verder kijken naar vacatures. Ik ben ervan overtuigd een betere kans te hebben op het vinden van een passende baan dankzij mijn opgedane werkervaring. Ik hoop een baan te kunnen vinden in de gezondheidszorg waarin ik kan bijdragen aan het verbeteren van de zorg en ik in contact sta met medewerkers in de praktijk.

Ben je benieuwd naar al mijn ervaringen? Bekijk dan hier mijn LinkedIn-pagina.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Daisy Duinhoven >