Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Delila ...

Geschreven op 17 juli 2015 door Delila Kahrimanovic | 4367 keer bekeken

Als basis-pedagoog, met al twee jaar mijn diploma op zak, één jaar relevante werkervaring bij het Humanity House en verder allerlei werkervaring met administratieve en callcenter functies, wilde ik mij nu toch heel graag verder ontwikkelen binnen mijn vakgebied. In de sociale sector is het echter vrij moeilijk om aan een baan te komen. Er wordt bezuinigd en wanneer je een toffe baan denkt te hebben gevonden dan heb je concurrentie van minstens 300 anderen die net even iets beter zijn dan jij. Oftewel, het begon aardig te knagen dat ik mijn ambities en passie niet kwijt kon in mijn droombaan.

Maar, wat is mijn droombaan? Toen ik was afgestudeerd dacht ik altijd dat ik iets binnen een sociaal onderzoeksbureau wilde doen. Mede door mijn onderzoekservaring bij het Ministerie van Justitie leek mij dit leuk, alleen wel meer de sociale kant op. In de afgelopen twee jaar ben ik door mijn vrijwilligerswerk en mijn ervaring bij Humanity House erachter gekomen dat het toch net wat anders ligt. Ik ben niet voor niets basis-pedagoge geworden en wil ik mij dus inzetten voor het belang en de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Bij het Humanity House heb ik in de culturele educatie gewerkt wat echt enorm leuk was! Tijdens mijn vrijwilligerswerk heb ik met kinderen van 0-5 jaar gewerkt en met een groep van 12-24 jarigen die thuis problemen hadden. Hierdoor besefte ik mij dat ik hoe dan ook iets met óf voor kinderen wilde doen.

Nu vraag je je misschien af hoe ik terecht ben gekomen bij UNICEF Nederland? De afgelopen twee jaar heb ik via een uitzendbureau al twee keer voor UNICEF Nederland gewerkt op de afdeling Klantenservice. Dit is echt de meest toffe en bevredigende organisatie voor mij! Het is één grote familie die zich inzet voor de belangen van kinderen wereldwijd. Je voelt echt de passie en wordt hierin meegesleurd! Nadat ik begin dit jaar bij een pensioenfonds werkte, merkte ik dat ik niet gelukkig was in mijn werk. Het lukte alleen nog steeds niet om aan een baan te komen. Toen kwam de Startersbeurs voorbij. Na een aantal telefoontjes met UNICEF Nederland, één gesprek en veel enthousiasme, mocht ik als starter Vrijwilligersorganisatie & Trainingen en Deskundigheidsbevordering (een hele mond vol!) aan de slag! Zo blijkt maar weer hoe belangrijk netwerken is.

Inmiddels ben ik alweer twee maanden bezig en de tijd vliegt! Binnen de Vrijwilligersorganisatie assisteer ik bij verschillende projecten, help ik mee aan de grote UNICEF Informatiedag eind september en ben ik bezig met wat onderzoekjes rondom het huidige vrijwilligersbeleid.  Het in contact staan met de vrijwilligers is ook erg leuk. Je merkt goed met hoeveel passie zij zich inzetten, wat erg fijn is want zij zijn onze ogen en oren in het land. Deze leerwerkplek is mij op het lijf geschreven, omdat het zo gevarieerd is: organiseren en begeleiden van bijeenkomsten, praten met vrijwilligers, evalueren, bijwonen van evenementen en projectmatig werken. Ook leer ik veel van collega’s buiten mijn team om. Zij brengen zoveel expertise met zich mee, waardoor ik na elk gesprek weer nieuwe dingen heb geleerd. Het voelt sowieso als thuiskomen, omdat ik de organisatie al kende, maar ook mijn nieuwe team heeft mij met open armen ontvangen. Ik word overal bij betrokken en mijn inzet wordt gewaardeerd. Hierdoor heb ik het gevoel er echt bij te horen en kan ik mij goed ontwikkelen. Dit is wat ik jaren zou kunnen doen!

Nog maar vier maanden te gaan en die zullen, helaas, ook vast en zeker snel voorbij gaan. Maar tot die tijd zal ik alles eruit halen om uiteindelijk die droombaan te scoren!

Delila Kahrimanovic

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Delila Kahrimanovic >