Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Gaetana ...

Geschreven op 27 oktober 2014 door Gaetana Ferla | 17704 keer bekeken

Mijn keuze

Ik heb gekozen voor de Startersbeurs, omdat ik graag direct aan de slag wilde gaan in mijn vakgebied. Ervaring op media-gebied heb ik, maar voor veel vacatures is het niet genoeg. De Startersbeurs biedt mij de kans om meer ervaring op te doen. Daarnaast ben ik niet iemand die graag thuiszit, terwijl ik aan de lopende band sollicitaties schrijf. Ik wilde meteen aan de slag! Na mijn afstuderen zocht ik naar vacatures, kansen en mogelijkheden en één van die mogelijkheden werd mij geboden via de Startersbeurs.

De leerwerkplek

Ik schrijf alle interne en externe teksten voor en vanuit Sallcon. Dit betekent dat ik schrijf voor (zes!) verschillende websites die Sallcon beheert, voor social media, nieuwsbrieven, folders, flyers, intranet, het personeelsblad en advertorials. Iedere maand staat er een stuk vanuit Sallcon in de kranten Deventer Post en De Stentor (bijlage de Ondernemer) en ook in het MKB Magazine Deventer. Om deze content te kunnen produceren, houd ik contact met de collega’s binnen het bedrijf en interview ik werkgevers, werknemers, klanten en relaties. Het mooie aan de leerwerkplek is dat ik niet de hele dag voor het beeldscherm zit, maar dat ik voor deze artikelen er op uit mag trekken. Heerlijk om in contact te komen met mensen en hun verhalen te horen. Van een interview in de personeelsruimte van de C1000 in Twello tot aan een interview in een bunker in Oosterbeek.

Sallcon zit in de top drie van grote werkgevers in de regio Stedendriehoek. Het heeft verschillende productieafdelingen. Op deze eigen werkvloer werken mensen met afstand tot werk, vaak met een beperking. Daarnaast valt onder Sallcon tevens een reïntegratiebedrijf, genaamd Deventer Werktalent. Deze kant helpt werkzoekenden aan een voor hun passende baan. Sallcon is een groot bedrijf en daarom is er altijd wel iets gaande. Iedere week loop ik eens door het hele gebouw om op de hoogte te blijven van de nieuwtjes en praat ik met collega’s. Ik vind het erg belangrijk dat iedereen mijn gezicht kent en weet dat ze met mij altijd een gesprek aan kunnen gaan.

De toekomst

Er is genoeg werk als (enige) redacteur binnen Sallcon, dus ik hoef me zeker niet te vervelen. Maar daar houd ik van! Ik ontwikkel mij graag op het gebied van media, met name tekst en radio. Op deze plek zit ik goed, want ik doe er veel ervaring op met het schrijven van teksten. Ik hoop nog genoeg mooie artikelen te schrijven, zodat iedereen die het leest een goed beeld krijgt van het prachtige bedrijf dat Sallcon is. Ik hoop vanaf volgend jaar als vaste kracht te mogen blijven werken. Tot dan kun je sowieso de artikelen en advertorials lezen in de eerder genoemde kranten!

Nieuwsgierig naar wat ik allemaal kan en doe? Leuk! Bekijk hier mijn LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/gaetanaferla

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Gaetana Ferla >