Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Laura ...

Geschreven op 29 december 2014 door Laura van Diessen | 7998 keer bekeken

Eind september 2014 ben ik via Startersbeurs begonnen bij de leerwerkplek Marketing en Communicatie bij H-cleaning B.V. H-cleaning B.V. bestaat uit diverse bedrijfjes, maar ik hou mij voornamelijk bezig met Huiscleaning. Wat de naam al een beetje verklapt: Huiscleaning is een bemiddelingsbedrijf dat de juiste huishoudelijke hulpen zoekt voor particulieren.  

Nu denk je waarschijnlijk dat ik een opleiding in communicatie of marketing heb gedaan, maar dat is niet helemaal waar… Ik ben namelijk in februari 2013 afgestudeerd als docent Nederlands. Ik heb zelfs al een jaar mee mogen draaien op een VMBO-school. Toen ik hoorde dat ik daar niet meer kon blijven, moest ik op zoek naar een nieuwe baan. Uiteraard ben ik eerst in het onderwijs gaan kijken voor een baan, maar na meerdere afwijzingen, dagen thuiszitten en na alle afleveringen van Friends te hebben gekeken (vermoeiend!), besloot ik verder te zoeken buiten mijn vakgebied. Ik wilde toch wel écht snel weer aan het werk.

Plots kwam ik de vacature tegen van de leerwerkplek Marketing en Communicatie bij H-cleaning B.V. en die sprak me eigenlijk meteen aan! Hier lag voor mij de uitdaging: het schrijven van vacatureteksten, teksten voor websites en daarnaast mezelf gaan verdiepen in onlinemarketing. Zo kon ik toch nog een beetje met mijn vak bezig blijven (Nederlands), maar ik kon me ook oriënteren op andere zaken waar ik helemaal geen verstand van heb (marketing). Ik weet nog heel goed dat de eigenaar van H-cleaning B.V., Bas Tolenaar, bij mijn kennismakingsgesprek voorstelde om SEO-teksten te leren schrijven. Geen idee waar hij het over had, maar dat heb ik toen ook maar niet gezegd...

Inmiddels ben ik al weer een paar maanden verder en weet ik dus wat SEO-teksten zijn,  weet ik hoe ze eruit moeten zien én heb ik ze al mogen schrijven!  Bovendien heb ik zeer leuke collega’s, waar ik ook nog eens mee kan lachen en waar ik me ontzettend bij op mijn gemak voel. Ik hou mezelf 32 uur per week bezig met het koppelen van de juiste huishoudelijke hulpen aan klanten. Verder schrijf ik ook vacatureteksten, ik zet vacatures uit, ik verwerk sollicitaties, ik schrijf teksten voor onze andere websites en ik heb contact met klanten en medewerkers. Een zeer variërende leerwerkplek dus!

Daarnaast ben ik bezig met een cursus copywriting waar ik wervende teksten leer schrijven. In het begin dacht ik nog dat ik me nooit 32 uur per week zou kunnen bezighouden met dit werk, maar inmiddels kom ik tijd te kort!  Gelukkig krijg ik goede begeleiding van Bas. Ik leer ook ontzettend veel over internetmarketing en  hoe een website in elkaar zit én Bas staat ook open voor nieuwe ideeën. Ik merk ook dat hij veel keuzes aan mij overlaat, dat betekent dus dat hij vertrouwen in mij heeft. Daarnaast vind ik het erg stoer dat ik tegen mijn vriend kan opscheppen dat ik heb geleerd hoe je een website in elkaar kan zetten. Natuurlijk kan ik dat nog niet écht, maar ik heb al wel heel veel geleerd!

Ik voel me ook écht gewaardeerd. Onlangs moest ik mijn tweede competentiemeting invullen en dan toch ben je nog een beetje onzeker. Je vraagt je af of je de dingen wel goed doet en je vindt het vervelend als je naar jouw idee nog zoveel moet vragen. Tot mijn verbazing had mijn leidinggevende de competentiemeting nog  positiever ingevuld dan ik zelf! Dat doet me natuurlijk erg goed. Die waardering heb ik in het onderwijs nooit eerder zo ervaren. Voor de klas sta je er toch alleen voor en vooral als beginneling gaat er vaak meer fout dan goed. Soms heb ik zelf nog wel eens ‘nachtmerries’ over die 30 pubers waar ik voor stond en die totaal niet wilden luisteren!  En dan is het toch stiekem wel prettig om te kunnen zeggen: ‘Het was maar een droom’. Ik ben ontzettend blij dat ik middels de Startersbeurs de kans heb gekregen om bij H-cleaning B.V. ervaring op te kunnen doen!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Laura van Diessen >