Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Maddy ...

Geschreven op 25 september 2015 door Maak kennis met Maddy ... | 6978 keer bekeken

Dag één van mijn Startersbeurs. Het voelt zo vertrouwd om weer op Tilburg University rond te lopen en tegelijkertijd voelt het ook heel anders dan een paar maanden geleden. Ik ben hier nu niet meer als student; ik ben net afgestudeerd, nog geen 22 jaar oud, en ik ben hier werkzaam als starter via de Startersbeurs. Als je mij dit een paar jaar geleden had verteld, had ik je waarschijnlijk uitgelachen.

Ik heb nooit goed geweten welke richting ik uit wilde met mijn studie. Ik ben dol op schrijven, maar ik heb ervoor gekozen die richting niet uit te gaan in mijn studie omdat ik bang was dat ik er toch geen baan in zou kunnen krijgen; ik hield het liever als hobby. In plaats daarvan ging ik Psychologie studeren, wat mij eigenlijk niet zo goed beviel, maar ik wist niet wat ik anders moest gaan doen. Ik wilde echter niet doorgaan met Psychologie toen ik eenmaal mijn bachelor had behaald en daarom ben ik in september 2014 begonnen aan de master Victimology and Criminal Justice, een master die psychologie en sociologie combineert met rechten en die zich vooral richt op slachtoffers van bijvoorbeeld rampen of misdrijven.

Deze master beviel mij beter dan Psychologie, maar ik wist nog steeds niet wat ik er nu precies mee wilde gaan doen. Ik begon aan mijn scriptie en langzaamaan kwam de zomer dichterbij – het moment waarop ik (waarschijnlijk) zou afstuderen en waarop ik toch echt een aantal keuzes zou moeten gaan maken. Wilde ik verder studeren? Een baan zoeken? Wat voor een baan dan? Ik had geen werkervaring en ik wist niet wat ik wilde, dus hoe kun je dan zo’n keuze maken? Ik heb gesprekken gehad met de studieadviseur, de coördinator van de master en verschillende andere personen die mij misschien zouden kunnen helpen, maar ik kwam er maar niet uit.

Het antwoord kwam voor mij in de vorm van een opmerking van mijn scriptiebegeleider over het feit dat ze vanaf september graag een project wilde opstarten over verkeersslachtoffers en dat ze eigenlijk wel graag een starter wilde hebben om haar bij haar onderzoek te helpen. Ze zei dat het nog niet definitief was, maar dat ze mij in gedachten had en ze vroeg of ik eventueel geïnteresseerd zou zijn. Het was het antwoord op mijn zoektocht – misschien tijdelijk, maar toch – en het zou me werkervaring opleveren, dus hoe kon ik dat aanbod weigeren?

En zo ben ik hier beland, als junior onderzoeker bij INTERVICT op Tilburg University. Ik vond het erg spannend om hieraan te beginnen, maar ik merk dat ik me nu, na een paar weken, al behoorlijk thuis voel hier. Onder het genot van een kop koffie een vragenlijst samenstellen en relevante literatuur voor het project zoeken, leerzame discussies houden met collega’s tijdens de lunch en vergaderingen bijwonen – het hoort er nu allemaal bij en ik leer er veel van. Het is leuk om mee te maken hoe het eraan toe gaat in een “echt” bedrijf – praktijk is toch iets waar je tijdens een universitaire studie niet veel van meekrijgt en ik ben dus erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Ik hoop dat ik nog veel zal leren in de komende maanden hier bij INTERVICT en dat ik, door ervaring op te doen en zo te ontdekken wat ik leuk vind en wat ik zoek in een baan, uiteindelijk mijn droombaan zal kunnen vinden.

Maddy Lanslots

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Maak kennis met Maddy ... >