Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Meike ...

Geschreven op 4 maart 2016 door Meike de Pont | 6134 keer bekeken

Just a regular day at the office. Het was tijdens mijn tweede week bij DenHaagDirect. Een collega had een lunchafspraak bij het Hilton Hotel. Ze lanceerden een braillemenukaart en -plattegrond, zodat het hotel ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk wordt. Natuurlijk is mijn collega als blogger van DenHaagDirect uitgenodigd om er een blog over te schrijven. Terloops zei ze liever niet alleen te willen gaan, of ik misschien mee wilde? Een gratis lunch bij één van de chicste hotels van Nederland? Daar zeg ik zeker geen nee tegen. We werden hartelijk ontvangen, goed verzorgd en het was spectaculair te zien hoe snel slechtziende mensen de braillekaart lazen. Daarna heeft mijn collega er een leuke blog over geschreven en was ik een ervaring rijker.

Dit kan allemaal bij DenHaagDirect. Het bedrijf is de grootste nieuwssite van Den Haag en biedt een platform voor Haagse bloggers die vrijwillig over alles wat met Den Haag te maken heeft, kunnen bloggen. Zo krijgen zij ervaring met schrijven en bieden wij ze een lezerspubliek. DenHaagDirect heeft namelijk tienduizend unieke bezoekers per maand. Mijn leerdoel is om zowel zelf te bloggen als blogs te redigeren, social media bij te houden en relaties met zakenpartners te onderhouden. Het bedrijf is klein, we zitten met vijf mensen (waaronder nog een starter en een stagiaire) in een ontzettend leuk kantoortje in De Stadhouder. Dit is een gebouw waar zo’n veertig kleine, creatieve kantoortjes in zitten. Laatst hadden we met het hele gebouw een pingpongtoernooi met als motto ‘niet komen is gegarandeerd verliezen’. Al met al ontzettend gezellig dus. 

De sfeer binnen DenHaagDirect is goed, al op dag één voelde ik me erg welkom en gewaardeerd. Ik mocht gelijk bloggen en via een vast traject leer ik al de kneepjes van het vak. Ik ben ontzettend blij om hier ervaring op te doen. De Startersbeurs geeft mij de mogelijkheid om spelenderwijs werkervaring op te doen en te ontdekken of het werk, in mijn geval online marketing en webredactie, iets voor mij is. Met mijn master Neerlandistiek lijkt het een logische keuze, maar ik ben blij dat ik het op deze manier kan ervaren, zonder ergens volledig aan vast te zitten. Gelukkig vind ik het fantastisch en wil ik er zeker mijn werk van maken.

Het is natuurlijk een beetje passen en meten wat geld betreft. Ik heb geluk met een lieve vader die een lief lachje geloof ik niet zo goed kan weerstaan. Van hem mag ik geld lenen, of zoals hij het met een knipoog noemt: leenhouden. Wat ik erg kan waarderen, is de 100 euro per maand die je naast de vergoeding krijgt. Deze mag je besteden aan een cursus naar eigen keuze. Aangezien ik nogal een gat in mijn hand heb, is het fijn dat het geld vast staat voor een nuttige besteding. Ik heb nu al zin in de cursus Photoshop en Indesign die ik aan het einde van mijn startersperiode ga volgen.

Meike de Pont

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Meike de Pont >