Blog · Startersbeurs

Maak kennis met Wouter ...

Geschreven op 13 februari 2015 door Wouter Slob | 6646 keer bekeken

"Startersbeurs betekende voor mij ook echt een start ..."

Iedere jongere is inmiddels wel gewend geraakt aan het woord ‘crisis’. Ook ik. Toen ik ging studeren, waren er prima baankansen en zag de toekomst er zonnig uit. Met een (WO-)diploma zouden werkgevers nog net niet voor je in de rij staan, maar je zou in ieder geval wel je plekje in de maatschappij vinden. Tijdens mijn studie veranderde de wereld. Samengevat: geen baan, veel afwijzingen en teleurstelling alom. Om mij heen zie en hoor ik veel van jongeren die in hetzelfde schuitje zitten. En toen?

Ik realiseerde me al snel dat ik aan de gang moest blijven. Stilstand is achteruitgang, zeker op de arbeidsmarkt. Ik begon met vrijwilligerswerk, ontwikkelde mijzelf door en bleef natuurlijk keurig solliciteren. De echte ommekeer vond plaats toen ik via de Startersbeurs aan de gang kon bij een commercieel bedrijf. Voor mij opende dat de deur naar relevante werkervaring. Niet direct in mijn studierichting, maar wel iets dat mij ontzettend leuk leek en wat ook veel perspectief bood.

Mijn Startersbeurs heb ik bij Toff gedaan, een jong filmproductiebedrijf waar veel ontwikkeling plaatsvond. Al aan het begin was er perspectief op meer, omdat het meteen goed klikte. En de Startersbeurs mij, maar ook Toff, in de gelegenheid stelde om elkaar beter te leren kennen en op een laagdrempelige manier samen te werken aan de toekomst. Voor mij betekende dat een leerzame periode waar ik goed mijn competenties kon ontwikkelen, maar ook kon groeien in functies die ik voorheen niet als mogelijkheid zag. Ik kwam binnen als schrijver, omdat dat voor mijn studierichting een logische uitkomst was, maar al snel kreeg ik de kans om meer te doen en ook in de breedte te oriënteren.

Binnen het filmbedrijf wisselde ik tussen rollen als geluidsman, regisseur, interviewer, ontwerper en communicatiemedewerker. Die veelzijdigheid binnen een klein, jong bedrijf is mij prima bevallen en ik geloof ook dat andere jongeren (jij misschien?) die twijfelen, er ontzettend veel aan kunnen hebben om er voor te gaan.

Via de Startersbeurs kom je bij bedrijven die je vooraf niet had verwacht en misschien ook wel de bedrijven die niet direct vacatures uitzetten op de grote vacaturesites. Bedrijven waar je echt van waarde kunt zijn en die jou ook drie stappen vooruit in je ontwikkeling zetten. En wie weet, misschien blijf je, zoals ik, wel plakken bij het bedrijf waar je je Startersbeurs hebt gevolgd. Ik heb na de Startersbeurs direct een jaarcontract gekregen en ga iedere dag fluitend en met plezier naar mijn werk.

Zeker als ik kijk naar wat het misschien wel anders was geworden (een baan die net niet lekker zit, of nog veel meer ‘wanhopige’ brieven sturen ;-)) ben ik heel blij dat ik gewoon ben gaan dóén. Voor mij is dat ook wat de Startersbeurs voor mij mogelijk heeft gemaakt: de gelegenheid om niet alleen te proberen, maar om het ook echt te gaan doen.

Wouter Slob

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Wouter Slob >