Blog · Startersbeurs

Mijn eerste dagen als nieuwsgierig Aagje

Geschreven op 13 april 2017 door Ruth Hendrikse | 11122 keer bekeken

In juli 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na vier superleuke jaren bij de opleiding Media, Informatie en Communicatie werd het tijd voor het echte leven met een vaste, leuke baan. Dit wilde niet helemaal lukken in de eerste paar maanden na mijn afstuderen. Ik heb me rot gesolliciteerd. Niet genoeg ervaring, eerst nog wat stages lopen, je past niet in ons profiel… Dit zijn voorbeelden van de antwoorden die ik kreeg. Niet echt motiverend natuurlijk, dus besloot ik nog even lekker in de horeca te werken en op reis te gaan.

Na meer dan 3 maanden reizen door Centraal-Amerika werd het, opnieuw, tijd voor een vaste baan. Dit keer niet terugvallen in mijn vertrouwde horecaleventje, maar iets wat aansluit bij mijn opleiding. Na reizen werd het tijd voor carrière maken. Opnieuw kreeg ik veel afwijzingen en het gros daarvan luidde toch wel; je hebt niet genoeg ervaring. Maar hoe kan ik nou ervaring op gaan doen, als ik nergens wordt aangenomen? Deze vraag spookte door mijn hoofd en ik besloot het maar gewoon te Googlen. Zo kwam ik bij Startersbeurs terecht. Een programma waarbij je tegen een vergoeding ervaring kan opdoen in de branche waar je graag wilt werken, ideaal!

Ik heb hiervoor zes maanden stage gelopen bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Hier heb ik gewerkt voor Sophia TV, een organisatie waar televisieprogramma’s en evenementen worden georganiseerd voor zieke kinderen. Het waren de zes leukste maanden die ik kan bedenken. Ik heb hier zóveel geleerd over de evenementenbranche, hier wilde ik in werken.

Op de website van Startersbeurs kwam ik als één van de eerste vacatures ook meteen het bedrijf Aagje inC. tegen. Het is een klein bedrijf dat bedrijfsevenementen organiseert, voornamelijk voor maatschappelijk verantwoord ondernemende bedrijven. Het sprak mij meteen aan. Lekker dichtbij in mijn geliefde Rotterdam, een bedrijf wat graag wilde groeien met zowel het organiseren van meer evenementen als online, met een nieuwe website en social media.

Het sollicitatiegesprek was erg leuk en ik had direct zin om te beginnen. Half maart begon ik met een leuk onderzoek voor het bedrijf. Het was aan mij de taak uit te zoeken waar bedrijven zich anno 2017 mee onderscheiden. Welk vorm van social media concurrerende bedrijven bijvoorbeeld gebruiken, wat er qua social media nu in is bij gelijksoortige bedrijven en waar Aagje inC. zich mee kan onderscheiden. Erg leuk om te doen en ook leerzaam. Ook ging ik deze week mee naar een evenementencongres in Ahoy, waar verschillende sprekers op af kwamen over het hoe en wat in de evenementenbranche, opnieuw erg leerzaam.

Sinds twee weken werk ik nu op kantoor en ik ben mij erg aan het inlezen in de projecten die Aagje inC. tot nu toe heeft gedaan en welke evenementen er gaan komen. Daarnaast zet ik nog steeds mijn onderzoek voort en ben ik ‘chef registratie’ bij één van de grootste evenementen dit jaar voor het bedrijf, een vijfdaags evenement gedurende Pinksteren.

Ik heb het nu al erg naar mijn zin bij het bedrijf en het voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Ik word overal bij betrokken en ben afgelopen week opnieuw mee geweest naar een congres. The Experience Conference in Amsterdam. Hier ging het vooral over hoe je content, of je brand, echt goed naar voren kan laten komen op een evenement. Volgende week staat uitje nummer 3 op de planning Event 17 in de Jaarbeurs. Iets waar ik enorm veel van leer. Nieuwe, leuke evenementen komen er ook aan, ik kijk uit naar het komende half jaar!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Ruth Hendrikse >