Blog | Startersbeurs

Mijn eerste 'grote mensen baan'

Geschreven op 24 juli 2018 door Svenja van der Tol | 11515 keer bekeken

De Vierdaagse is nu ik dit schrijf in volle gang, en zo ook mijn Startersbeurs bij het International Office van de Radboud Universiteit! De dappere wandelaars gaan deze dagen een fysieke uitdaging aan – en ik ga zelf de komende maanden een mentale uitdaging aan in mijn eerste ‘grote mensen baan’.

Zoals elke afstudeerder was ik al lang vóór het daadwerkelijk afstuderen druk bezig met wat ik na het behalen van mijn scriptie zou gaan doen. Deels uit studieontwijkend gedrag, maar ook uit een gevoel van: “En nu? Wat vind ik eigenlijk leuk? Wat kan ik goed? Waar wil ik meer over leren?” Allemaal vragen die mij aan het begin van dit jaar bezig hielden, en die eigenlijk allemaal werden beantwoord toen ik de vacature voor een starter Service en Support zag langs komen.

Deze Startersbeurs geeft me namelijk de perfecte kans om een kijkje te nemen achter de schermen van een International Office, verschillende soorten werkzaamheden uit te voeren en mee te werken in een professionele omgeving. Ik krijg ook de kans om bij andere afdelingen mee te kijken, en zo meer te leren over de verschillende mogelijkheden. Met vele inkomende studenten is er genoeg te doen op verschillende gebieden, van visa tot huisvesting en van de zomer introductie tot beurzen, en ik leer tot nu toe elke dag wel iets nieuws bij.

Het is fijn om te merken dat het werk goed aansluit op mijn persoonlijke interesse in internationalisering, maar ook op mijn leerdoelen: plannen en organiseren, klantgericht handelen en instructies en procedures opvolgen. Voor zover ik het tot nu toe kan beoordelen, ben ik bij deze werkplek op de juiste plek beland om aan deze doelen te kunnen werken. Ik ben dan ook benieuwd wat ik over twee maanden bij mijn eerste evaluatie moment kan opschrijven aan vooruitgang en leermomenten!

Aan de begeleiding die ik vanuit het International Office krijg, zal het in ieder geval niet liggen, want ik mag zoveel vragen stellen als ik wil, en ik heb al meerdere handige handleidingen gekregen om mee te werken. Daarmee kan ik dan ook goed aan de slag met mijn taken, die bestaan uit van alles en nog wat op het gebied van International Office werkzaamheden, met op dit moment een focus op huisvesting.

 

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Svenja van der Tol >