Blog · Startersbeurs

Mijn ogen zijn geopend

Geschreven op 18 december 2015 door Gerard Verhagen | 6207 keer bekeken

Mijn ogen zijn geopend

Begin november liep mijn Startersbeurs periode af bij Hutten, een bedrijf dat zich richt op hospitality en food, ten einde. Even daarvoor kreeg ik in een gesprek te horen dat ik tot 31 december mocht blijven. Iets waar ik blij mee was maar aan de andere kant besefte ik ook heel goed dat het daarna klaar was en dat ik me weer moest gaan begeven naar de arbeidsmarkt. Maar die stap was nog niet zo gemakkelijk. Ik had twijfels.

Want waar wil ik naartoe met mijn carrière? Dit klinkt nogal zwaarmoedig voor iemand die 22 jaar is. Maar toch hield deze vraag mij in zijn greep. Gelukkig had ik in oktober genoeg tijd om na te denken tijdens een vakantie. Gewapend met een backpack, camera en notitieblok ging ik te veld. De reis bracht mij van Londen naar Berlijn, Warschau, Gdansk, Stockholm, Helsinki en tot slot Oslo.

Tijdens deze vakantie had ik de nodige sportwedstrijden op het programma staan. In Londen bezocht ik op een volgepakt Wembley de WK Rugby wedstrijd Ierland-Roemenië, in Stockholm werd de plaatselijke ijshockeyvereniging AIK aangedaan en ik zag in Oslo Noorwegen met moeite een voetbalwedstrijd winnen van Malta. En ik zat op de perstribune bij de Europa League wedstrijd Legia Warschau tegen het Italiaanse Napoli.

Zoals je misschien wel doorhebt ben ik een enorme sportliefhebber. Dat was ook de voornaamste reden waarom ik in 2010 de opleiding SPECO: Sport en Media aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg ging volgen. Als kleine jongen droomde ik ervan om als sportjournalist bij de mooiste sportwedstrijden te zijn. En dus was de keuze voor een studie toen ik van de middelbare school afkwam ook niet zo moeilijk.

Op die perstribune in Warschau kreeg ik weer hetzelfde gevoel van toen ik klein was. En toen wist ik het zeker. Ik ga me richten op een baan in de sportjournalistiek. Ik wil weer gaan schrijven of de bal wel of niet over de doellijn was. Ik wil bij sportwedstrijden zijn waar bijzondere dingen gebeuren waarvan ik verslag mag uitbrengen. Dat is wat ik wil. En vooral wat ik leuk vind.

Toen ik weer thuis kwam van vakantie heb ik direct gekeken of ik ergens ervaring kon opdoen. Al snel kon ik aan de slag bij Amateurvoetbaleindhoven.nl waarvoor ik wekelijks op pad mag naar een amateurvoetbalwedstrijd in de regio Eindhoven en daarover een verslag mag schrijven. Daarnaast laat ik me ook bijscholen met het opleidingsbudget dat onderdeel is van de Startersbeurs. Vanaf januari start ik met een deeltijd opleiding voetbaljournalistiek. Een opleiding waar ik enorm veel zin in heb. Hopelijk gaat mij deze in de toekomst nog veel moois brengen.

Van mijn tijd bij Hutten heb ik geen moment spijt gehad. Ik heb de kans gekregen om bij een uniek bedrijf een kijkje in de keuken te krijgen. Ik heb ontzettend veel leuke mensen ontmoet. Wat mij vooral bij zal blijven is dat wanneer je iets vanuit je passie doet je daar enorm veel plezier en voldoening uit kunt halen. En dat neem ik dan ook mee als ik door het land trek langs de mooiste sportcomplexen en wedstrijden.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Gerard Verhagen >