Blog · Startersbeurs

"Naast het ontwikkelen van verschillende competenties heb ik ook heel veel geleerd over mijzelf."

Geschreven op 18 september 2017 door Iris Bos | 9202 keer bekeken

Ik denk dat iedereen zich wel kan herkennen in het denkbeeldige kruispunt van het leven. Dat was ook bij mij het geval toen ik 6 maanden geleden terecht kwam bij de Startersbeurs. Ik had na veel twijfel tussen afslaan, weg volgen, indien mogelijk keren en tijdelijk parkeren het plan gevat in september opnieuw te gaan studeren aan De Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik wilde een master communicatiewetenschappen gaan volgen maar had nog een half jaar te overbruggen.

Voor dit halfjaar bracht de Startersbeurs uitkomst met een uitdagende functie binnen de start-up NoFoodWasted. Ik kwam bij NoFoodWasted terecht door de interesse in Food, het maatschappelijk onderwerp (voedselverspilling) en de kans alvast rond te snuffelen binnen een communicatiefunctie.

Binnen het werken bij de start-up NoFoodWasted heb ik veel geleerd over het opstarten van een onderneming en wat dit allemaal met zich meebrengt; de tegenslagen, successen maar ook voornamelijk de drive die nodig is om als ondernemer te kunnen slagen in een harde maatschappij waarin geld een grote rol speelt. Ik heb veel geleerd over communicatie, marketing, klantcontact en hoe moeilijk het is een groot bereik te genereren met minimale middelen. Daarnaast kreeg ik binnen NoFoodWasted de ruimte mij te ontwikkelen als een waardig lid van het team. Verder werd ik waar nodig ondersteund wat mij veel vertrouwen gaf om grenzen te verleggen.

Het ondersteunen bij NoFoodWasted heeft mij naast het verder ontwikkelen van verschillende competenties ook heel veel geleerd over mijzelf. De ervaring heeft mij inzichten gegeven in waar ik naar toe wil met mijn toekomst. Zo heb ik, ondanks het feit dat ik een arbeidscontract aangeboden heb gekregen, gekozen niet bij NoFoodWasted aan de slag te gaan. Daarnaast heb ik ook besloten niet meer te gaan studeren maar werk te gaan zoeken in mijn passie, namelijk de Agrarische sector. Dit sluit aan bij mijn afgeronde Bachelor Applied Animal Science en weet nu dat ik niet had moeten twijfelen aan mijn eigen capaciteiten want ook met een afgeronde bachelor kan ik een grote meerwaarde zijn voor een bedrijf.

Startersbeurs en NoFoodWasted; Bedankt voor deze kans! Sta jij nu ook op het denkbeeldige kruispunt van het leven? Denk dan eens aan mijn ervaring en zoals mijn nieuwe lijfspreuk luidt: “It’s not that the things and opportunities that we want in life don’t exist yet. It’s that we’re not yet aware of their existence (or the fact that we are really capable of having them)’’. Succes!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Iris Bos >