Blog | Startersbeurs

Relevante werkervaring opdoen met de Startersbeurs

Geschreven op 8 augustus 2018 door Stephanie van Gerven | 9491 keer bekeken

Na het afronden van mijn opleiding Communicatie aan Fontys Hogescholen kon het echte werk beginnen. Althans dat dacht ik. Met veel enthousiasme begon ik met solliciteren. Helaas volgde afwijzing na afwijzing. “Niet genoeg ervaring”, werd er gezegd. Na een jaar intensief solliciteren en werken bij baantjes waar ik geen toekomst zag, dacht ik terug aan dat artikel waar we in het tweede leerjaar zo heftig over discussieerden. “De Startersbeurs: de oplossing of uitbuiting?” Dat was de stelling waarmee we toen van start gingen. Ik vond de Startersbeurs meteen een mooi initiatief, want je kunt op deze manier tenminste relevante werkervaring opdoen. Zeker in een tijd waarin bedrijven geen risico’s willen nemen met starters.

Ik ging me verder verdiepen in de Startersbeurs en kreeg helder voor mezelf welke richting ik op wil in het vak. Het was al snel duidelijk dat ik aan de slag wilde in de branche van internetmarketing en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en heb een aantal open sollicitaties gestuurd naar verschillende online marketingbureaus. Er volgden enkele afwijzingen, maar ook uitnodigingen voor persoonlijke gesprekken. Nu kan ik met veel plezier zeggen dat ik een werkervaringsplek heb gevonden die bij mij past.

In mei ben ik begonnen bij Internetmarketingbureau mediazo!: een jong en enthousiast team met veel kennis over de wonderlijke wereld van internet. Ondertussen ben ik ruim twee maanden werkzaam en het bevalt prima! Langzaamaan krijg ik steeds meer taken en behoor ik echt tot het team. Je kunt de Startersbeurs eigenlijk het beste zien als een fase tussen een stage en een volledige baan. Ik doe veel kennis op en heb de ruimte om verschillende onlinecursussen te volgen. Je kunt jezelf dus echt verder ontwikkelen in je vakgebied. Ik ben in ieder geval benieuwd wat de rest van mijn periode met de Startersbeurs bij mediazo! nog te bieden heeft. Leerzaam en interessant is het in ieder geval, van begin tot eind.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Stephanie van Gerven >