Blog | Startersbeurs

SEO: ook dat hoort bij tekstschrijven

Geschreven op 16 januari 2019 door Hester van den Elzen | 9220 keer bekeken

Is dit nu echt zo moeilijk? Of maak ik het mezelf te moeilijk? Lichtelijk verward staar ik naar de cijfers, die ik al meermalen heb aangepast. Ik ben bezig met een zoekwoordenonderzoek: een interessant, maar (eerlijk is eerlijk) ook wel heel pittig onderdeel van SEO.

Binnen mijn leerwerkovereenkomst bij Texperts mag ik een dag per week besteden aan studie. Ik heb al verschillende onderwerpen bekeken: Google Analytics, content marketing, creative writing en nu ook SEO.

‘SEO’ staat voor ‘search engine optimization’. Kort gezegd: SEO is een term voor alle technieken die je helpen om een blogpost of andere tekst beter vindbaar te maken voor bijvoorbeeld Google. Dat is nodig als je wilt dat je teksten gelezen worden. (En tja, waar schrijf je ze anders voor?)

Om SEO beter te beheersen, ben ik een tijdje terug gestart met de cursus ‘SEO Copywriting’ van Yoast. Een van de onderdelen van deze cursus is een zoekwoordenonderzoek. Ik moet nagaan welke zoekwoorden passen bij de website van Texperts en hoe goed we op die zoekwoorden kunnen scoren. Daarbij moet ik alle woorden scores geven tussen de 0 en 10 punten.

En dat is nog best lastig. Want de zoekwoorden lopen nogal uiteen, en kleine verschillen (zoals ‘schrijftraining’ en ‘training schrijven’) geven weer andere uitkomsten. En dus verander ik een zesje maar weer in een zeven. Of zou dat toch te optimistisch zijn? Een vijf dan? Of toch maar weer terug naar een zes…

Struikelen over woorden bij het tekstschrijven? De cijfers blijken minstens net zo lastig!

 

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Hester van den Elzen >