Blog · Startersbeurs

Toch wel handig, zo'n opstapje op je CV.

Geschreven op 26 oktober 2016 door Loes Ariaens | 11275 keer bekeken

Toch wel handig, zo’n opstapje op je CV.

Het was juli. Eindelijk had ik mijn diploma binnen en viel er een last van mijn schouders. Voor even, ten minste. Want opeens word je in het diepe gegooid en zijn er geen docenten of begeleiders meer die je van advies kunnen voorzien. Sterker nog: je moet eerst eens even een plek zien te vinden wáár je het advies van die docenten gaat missen.

Bij een korte zoektocht en wat verhalen van (ex-) studiegenoten is het je ondertussen wel duidelijk: een baan vinden in Communicatie is HEL. Ja, er zijn genoeg vacatures, maar waar haal je in vredesnaam die 5 jaar aan ervaring vandaan? Hoewel ik er eerst niet eens aan moest denken om via Startersbeurs aan de slag te gaan (want hé, je gaat toch niet wéér een soort ‘stage’ lopen?), leek het toch steeds aantrekkelijker te worden.

Startersbeurs kende ik al langer van naam, maar hoe alles echt in elkaar zat leerde ik pas toen een vriendin van mij bij Startersbeurs zélf een baan kreeg. Toch wel handig, zo’n opstapje op je CV… Na wat gesnuffel tussen de vacatures op de website viel mijn oog al snel op een oproep van de Brabantse Milieufederatie. De leer-/werkzaamheden zagen er interessant uit en zelf heb ik altijd al iets met natuur en milieu gehad. Na een korte overweging ging mijn allereerste sollicitatie na het afstuderen de deur uit.

Nu zit ik hier, drie weken in mijn tijd bij de Brabantse Milieufederatie (BMF). En het is top! Het voelt inderdaad wat als een stage, maar dan met taken op mijn niveau en zonder verplichtingen vanuit de opleiding (wat een verademing!). Je krijgt gewoon begeleiding en voelt je dus niet geheel hopeloos. Deze eerste weken zijn allemaal wel nog even wennen. Grote projecten werk ik nog niet aan mee, omdat ik simpelweg de organisatie en de manier van denken nog even moet leren kennen. Tot nu toe onderhoud ik verschillende social media en schrijf (of redigeer) ik berichten voor op de website. Ik regel kleine dingetjes zoals bijeenkomsten of maak teksten klaar voor op een folder. Dat is voor nu allemaal wel prima, want op deze manier leer je heel snel welke projecten er allemaal lopen en leer je iedereen een beetje kennen. Volgende week ga ik met mijn begeleider bespreken welke grote projecten ik mag gaan ondersteunen en hoe ik aan mijn competenties ga werken.

Daarbij zit hier ook een stagiaire, van mijn eigen opleiding zelfs. Het feit dat ik haar gemakkelijk kan helpen en tips kan geven betekent dat ik toch wel iets geleerd heb de afgelopen jaren. Dat geeft me weer de zekerheid voor een volgende baan. Want nee, helaas kan ik waarschijnlijk niet blijven werken bij de BMF na mijn Startersbeursperiode. Gelukkig vind ik dat niet heel erg, want de komende vijf maanden heb ik in ieder geval de zekerheid dat ik het naar mijn zin heb en veel kan leren!

Loes Ariaens

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Loes Ariaens >