Blog | Startersbeurs

Vijf tips van een starter!

Geschreven op 12 september 2018 door Stephanie van Gerven | 11088 keer bekeken

Van start met de Startersbeurs? Vijf tips van een starter!

In mijn eerste blog schreef ik over mijn zoektocht naar een baan en mijn eerste weken bij internetmarketingbureau mediazo!, het bedrijf waar ik momenteel werkzaam ben met een Startersbeurs. Vier maanden zijn ondertussen al voorbij gevlogen en het einde van mijn Startersbeurs-periode nadert. Ben ik nog steeds enthousiast over de Startersbeurs? Die vraag kan ik met een volmondige “JA” beantwoorden.

Twijfel je of je van start wilt gaan met een Startersbeurs? Ik zeg: DOEN! Als ik nu terugdenk, heb ik spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. Het is een periode waarin je veel kan leren en direct relevante werkervaring op kan doen. Het draagt echt bij aan je professionele én persoonlijke ontwikkeling en je kansen op de arbeidsmarkt. In deze blog wil ik twijfelaars graag vijf tips geven om van start te gaan.

1. Zorg dat je helder hebt wat je wilt leren. Op deze manier kun je gericht solliciteren en competenties kiezen die bij je passen. De kans is dan ook groter dat je bij een bedrijf terecht komt dat bij je past.

2. Stuur open sollicitaties. Helaas zijn veel bedrijven nog niet op de hoogte van het bestaan van de Startersbeurs, maar laat dat je er niet van weerhouden om te solliciteren.

3. Ben kieskeurig. Heb je na het gesprek toch geen goed gevoel over het bedrijf of de werkzaamheden? Zeg dan nee. Ook als jezelf een open sollicitatie hebt gestuurd.

4. Begin voor of in de vakantieperiode. Veel bedrijven hebben in deze periode geen stagiaires en het is vaak rustiger. Daarnaast zou je taken kunnen overnemen van medewerkers die op vakantie zijn. Je hebt met de Startersbeurs gewoon recht op vakantiedagen, dus zelf kun je altijd nog een paar dagen weg.

5. Gebruik je periode met de Startersbeurs om te ondervinden wat je belangrijk vindt in je toekomstige werk. Wil je juist bij een groot of klein bedrijf werken? Wil je veel variatie in je werkzaamheden? Flexibel werken of vastigheid? Etc.

In de tijd die ik nu werkzaam ben bij mediazo! heb ik al ontzettend veel mogen leren. Ik begrijp nu ook steeds beter waarom bedrijven niet direct voor een starter kiezen zonder relevante ervaring. Gelukkig is de Startersbeurs een goede manier om deze ervaring te krijgen. Dus stop met twijfelen en ga van start met de Startersbeurs.

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Stephanie van Gerven >