Blog · Startersbeurs

'Voor nu kan ik alleen maar met trots terug kijken op mijn periode bij de Startersbeurs'

Geschreven op 11 augustus 2017 door Elke den Boogert | 4820 keer bekeken

Inmiddels zitten mijn 6 maanden Startersbeurs bij de GGD Hart voor Brabant er weer op. Met trots mag ik zeggen dat ik nog eens 6 maanden bij de GGD Hart voor Brabant mag blijven om het onderzoek naar gezondheidsrisico’s na deelname aan een Modder- of Obstakelrun af te ronden.

De afgelopen 6 maanden heb ik mij bezig gehouden met alles rondom de hygiëne en gezondheidsklachten bij modder- en obstakelruns. Hiervoor hebben we 12 runs bezocht en 12 vragenlijsten opgesteld, verstuurd en geanalyseerd. Mijn taken waren veelomvattend. Zo legde en onderhield ik het contact met de organisaties van de runs, ging langs bij de runs, maakte de vragenlijsten en analyseerde deze. Ook heb ik respondenten benaderd voor aanvullend ontlastingsonderzoek en contact onderhouden met gemeenten, GGD-en en andere projectpartners. Niet altijd ging dit goed. Soms wilden organisaties niet deelnemen, waren deelnemers of projectpartners lastig te bereiken voor vragen of werden afspraken niet helemaal goed nageleefd. Doordat mijn begeleider mij veel zelf liet doen en mij stimuleerde om nauwkeurig en volledig te zijn, leerde ik hier erg veel van. Ik heb echt de kans gekregen om mijzelf als professional te ontwikkelen en werd hierin erg goed bijgestaan door mijn begeleider en collega’s.

De komende 6 maanden zal ik nog 4 à 5 runs gaan meenemen in het onderzoek. Daarna zal ik de resultaten van alle runs combineren en analyseren om zo een goed advies te kunnen schrijven voor gemeenten, organisaties en deelnemers. Want wat is nou eigenlijk het risico van meedoen aan een modder- of obstakelrun? Zijn we van oudsher gewend aan een beetje viezigheid of komt er toch meer bij kijken? Wat kunnen de verschillende partijen doen om die eventuele risico’s zo klein mogelijk te houden?

Voor nu kan ik alleen maar met trots terug kijken op mijn periode bij de Startersbeurs. Ik heb mezelf enorm ontwikkeld en heb er ook nog een aanstelling voor 6 maanden aan over gehouden!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Elke den Boogert >