Blog · Startersbeurs

Wie de laars past, trekt 'm aan!

Geschreven op 18 september 2017 door Deborah Hoogstad | 7225 keer bekeken

En toen was het ineens zover. Het begin van een volwassen leven. Wat doe je dan? Werk zoeken of doorstuderen?

Verder studeren was voor mij financieel niet mogelijk, dus dan maar werk zoeken. Er is heel veel werk maar helaas zoeken veel bedrijven een jong volwassene met het liefst vijf jaar werkervaring. Nu ben ik 23 jaar en ik was net afgestudeerd als Online Communicatiemedewerker, hoe krijg ik in hemelsnaam vijf jaar werkervaring als ik gewoon fulltime naar school moest? Niet dus!

Via mijn vriendin kwam ik in aanraking met de Startersbeurs. Voor mij was dit de perfecte oplossing!

Ik ben gek op social media en alles wat daarmee te maken heeft. Ik ging daarom op zoek naar een vacature die mijn wens om hierin werkzaam te zijn, beantwoordde en die vond ik! Op de vacaturepagina van Startersbeurs.

Ik heb gesolliciteerd en werd direct uitgenodigd voor een gesprek. Na sluitingstijd van de winkel hebben we maar liefst anderhalf uur gepraat. Je kunt dus wel zeggen dat er direct een klik was en we keken er beide heel erg naar uit dat ik zou beginnen.

Mijn eerste werkdag was 22 augustus en ik ben nu dus al een paar weken werkzaam bij Boots by M. De cowboylaarzen winkel in Den Haag. De eigenaresse was namelijk op zoek naar iemand om haar te ondersteunen in de online communicatie van het bedrijf en daar was ik dan.

En ik kan nu al zeggen, deze plek past bij me zoals mijn favoriete paar laarzen. Het zit als gegoten.

Bij aanvang van de Startersbeurs kies je competenties waar je in de leerwerkperiode aan wil werken. Ik heb de competenties gekoppeld aan mijn opleiding. Ze zijn heel divers en daarom overal op van toepassing. Hieronder vind je mijn indeling.

 

Competentie:                                                        Mijn invulling:

Vakdeskundigheid toepassen                               Beheer van de webwinkel

Materialen en middelen inzetten                           De Social Media

Ondernemend en commercieel handelen             Nieuwsbrief teksten/ontwerpen en redactie

 

Ik heb de verwachting dat ik heel veel ga leren van de expertise van de eigenaresse en van mijn eigen fouten. Zoals er gezegd wordt: ‘Al doende leert men’. Hier ben ik volledig van overtuigd.

Ben je benieuwd hoe het verder gaat met mij en mijn leerzame avonturen bij Boots by M? Over een tijdje komt er weer een blog online met de tussenstand en zal ik ook meer vertellen wat de Startersbeurs voor mij zal betekenen. Ik heb enorm veel zin in het komende half jaar!

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Deborah Hoogstad >