Blog · Startersbeurs

Yes, I got the job!

Geschreven op 10 april 2015 door Cindy Sanders | 8629 keer bekeken

In mijn laatste blog wil ik jullie allereerst het goede nieuws vertellen:

Yes, I got the job!!!

Het afgelopen half jaar is voorbij gevlogen. Maar het harde werken is niet voor niets geweest en heeft geresulteerd in een fulltime baan als sociotherapeut in combinatie met psychologenuren bij Kentra24.

Na mijn vorige blog zullen jullie je vast afvragen hoe de laatste twee maanden verlopen zijn. Dat zal ik jullie nu gaan vertellen. Ik zat toen nog in onzekerheid en zocht naar de mogelijkheden voor een tweede Startersbeurs of een betaalde baan. Onverwachts is mij eind december gevraagd of ik op sollicitatiegesprek wilde komen bij Kentra24 voor de functie van sociotherapeut in combinatie met psychologenuren. Kentra24 is de jeugdkliniek van Novadic-Kentron in Sint-Oedenrode. Ik was blij verrast door de uitnodiging en dacht ‘Wat zou het toch mooi zijn als ik na afloop van de Startersbeurs toch een betaalde baan vind in de verslavingszorg!’. Het sollicitatiegesprek verliep positief en op de eerste dag van het nieuwe jaar kreeg ik te horen dat ik was aangenomen voor de functie. Ik was hier ontzettend blij mee en voor mij had 2015 dan ook niet beter kunnen beginnen. Daarna ging niet alles zonder slag of stoot, maar ik ben uiteindelijk begin maart begonnen met mijn nieuwe uitdaging. Zonder de Startersbeurs en de hulp van mijn lieve collega’s van Novadic-Kentron had ik dit resultaat niet kunnen behalen.

Inmiddels zit mijn eerste maand bij Kentra24 er alweer bijna op. Wat vliegt de tijd! Ik heb een zeer interessante en leerzame inwerkperiode gehad en kennis gemaakt met mijn nieuwe collega’s in Sint-Oedenrode. Ook ben ik gestart met een eerste cursus en in mei volgt zelfs een tweede cursus. Ik heb besloten later dit jaar te gaan starten met de opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Voor nu vind ik het belangrijk dit even te laten rusten en een goede basis op te bouwen in mijn deels nieuwe functie.

Tot slot wil ik starters en toekomstige starters meegeven: geef niet op en jaag je dromen na. Want zoals het gezegde luidt ‘Meerdere wegen leiden naar Rome!’. Dus zoek naar mogelijkheden en kansen en benut deze! Je goede wil en doorzettingsvermogen zal uiteindelijk beloond worden.

Cindy Sanders

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Cindy Sanders >