Blog | Startersbeurs

Zenuwen en een zonnetje: leren interviewen

Geschreven op 21 november 2018 door Hester van den Elzen | 6326 keer bekeken

Het is heerlijk weer. De lucht is blauw, een lekker zonnetje erbij… Het voelt als een vakantiedag als ik op de fiets stap. De inhoud van mijn tas verraadt echter mijn echte doel: een notitieblok en een pen, een extra pen – voor het geval dat – en netjes uitgeprinte vragen. Het is mijn eerste interview buiten de deur. Spannend!

Interviewen en mezelf op een goede manier presenteren zijn een aantal van de competenties die ik wil leren tijdens mijn periode bij Texperts, het tekstbureau waar ik de komende maanden via de Startersbeurs werk. Daar komt heel wat bij kijken.

Op een aangename manier communiceren.

Enthousiasme uitstralen.

Op de juiste momenten doorvragen.

Oefening baart kunst

Genoeg punten om op te letten dus. Gelukkig kan ik met mijn vragen terecht bij mijn collega’s. We bespreken de vragen, maar ook hoe ik het interview kan openen, waar ik in mijn houding op moet letten, en hoe ik het op kan merken als ik een goed punt te pakken heb. En verder is het vooral oefenen. Heel veel oefenen. Met andere woorden: gewoon doen dus, dat interviewen. Want alleen zo kan ik de competentie aanleren voor de zes maanden om zijn.

En daarom zit ik op de fiets. In het zonnetje, onder de strakblauwe lucht. Onderweg naar mijn eerste interview. Spannend, maar hé: oefening baart kunst…

 

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Hester van den Elzen >