Blog · Startersbeurs

Zijn vruchten afwerpen

Geschreven op 27 augustus 2015 door Concetta Croese | 7092 keer bekeken

Ruim 8 maanden geleden kwam ik in aanraking met de Startersbeurs. Nu 6 maanden verder blik ik terug op een onvergetelijke ervaring.

Het begon allemaal met een duidelijk doel voor ogen; meer werkervaring op doen in het sociale werkveld op het gebied van coaching. Van het een, kwam het ander en voor ik het wist, stond 23 februari voor de deur: de eerste dag van mijn werkervaringsplek bij De Jonge Krijger. Na een goed begeleide inwerkingsperiode en de verhuizing naar een nieuwe pand in Capelle a/d IJssel voelde het als juiste moment om actief aan de slag te gaan met mijn einddoel: het zelfstandig kunnen begeleiden van jongeren richting school en/of een (leer)werkplek. Zo gezegd, zo gedaan.
 
Met als resultaat dat ik aan het einde van mijn werkervaringsplek verantwoordelijk was voor een kleine caseload. In de praktijk betekent  dit dat ik verantwoordelijk was voor het plannen en organiseren van mijn eigen werkzaamheden en de begeleiding en monitoring van een aantal jongeren. Vanaf de zijlijn keek mijn coach mee en waar nodig was, kon ik rekenen op haar hulp en steun. In de maanden die vorderden begon mijn werk ook steeds meer zijn vruchten af te werpen, zowel op persoonlijk als werkvlak. Dankzij mijn werkervaringsplek heb ik mijn kwaliteiten en vaardigheden als coach kunnen ontplooien en versterken. Niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten profiteer ik van de vorderingen die ik heb gemaakt de afgelopen maanden. Zo ben ik in werk en privé nu een stuk assertiever. De vruchten van mijn werkervaringsplek zie ik ook in het leven terug van de jongeren die ik (samen met mijn coach) heb mogen begeleiden.
 
Van dichtbij heb ik mogen zien hoe jongeren hun motivatie hebben hervonden en in staat zijn geweest om de studie en/of (leer)werplek van hun dromen te vinden. Zo heb ik tijdens mijn werkervaringsperiode bijvoorbeeld een jongere met een pasgeboren kindje mogen begeleiden richting een thuisstudie, waardoor zij in staat is om haar studie goed te combineren met het moederschap. Aangezien ze heeft kunnen overstappen naar een soortgelijke opleiding, komt ze in aanmerking voor vrijstellingen. Ze heeft hierdoor niet alleen meer tijd voor het moederschap, maar ze kan hierdoor ook binnen een nog aanzienlijk kortere periode haar mbo-diploma op niveau 4 kan halen. Dat jij daar als coach een kleine bijdrage aan hebt mogen leveren, geeft ontzettend veel voldoening. Dit maakt dit werk zo mooi en laat tegelijkertijd de kracht van De Jonge Krijger zien. Zij helpen jongeren écht te ontdekken wat zij het allerliefste willen doen.

Helaas komen aan alle leuke dingen een eind, zo ook aan mijn werkervaringsplek bij De Jonge Krijger. Ik kan jammer genoeg niet blijven, omdat er momenteel geen vacatures open staan. Dit betekent dat ik per direct beschikbaar ben voor een functie in Rotterdam en omgeving (< 50 km) richting coaching, training, onderzoek en/of voorlichting. Als juniorcoach heb ik ervaring met (kwetsbare) jongeren, studiekeuze en het vinden van (leer)werkplekken. Geinteresseerd? Neem dan eens een kijkje op mijn LinkedIn-profiel: https://nl.linkedin.com/in/concettacroesepeschier

TweetDelen

< Terug naar blog overzichtMeer blogs van Concetta Croese >